4 stokken wedstrijd

Grada wat doen wij de dag na kerst? “Heb je al ingeschreven?” “Ik kijk wel” Nou dan schrijf ik mij wel in. Wat al volgeboekt? Ik was 3e reserve. Shit, dan maar inschrijven op de par ¾. De wedstrijdleiders spraken mij er al op aan. Hennie jij hebt dubbel ingeschreven. Na de uitleg van mij begrepen zij het. Maar wat gebeurde? Het aantal inschrijvingen op de cc werd verhoogd, dus ik kon meedoen. Nu nog uitschrijven voor de par3/4.

Het zoemde al rond de laatste dagen. Hennie wat doe jij? Welke stokken gebruik jij? Ook leden hadden al in de baan geoefend met 4 stokken. Kortom het leefde onder de leden. Zo zeer, dat zelfs een flightgenoot op de dag zelf vertelde, dat hij afgelopen nacht er zelfs slecht van geslapen had. Keuze stress, welke clubs. Al snel bleek dat hij verkeerde keuzes gemaakt had.

Voor mijzelf had ik er geen moeite mee. Heb 2 lievelingsclubs, dus die gingen sowieso mee. Mijn hybride, daar kan ik alles mee en mijn ijzer 7. Deze is voor veel te gebruiken. De driver heb ik geen moeite me, dus samen met de putter, was mijn keuze snel gemaakt.

Op 2e kerstdag, toch snel naar buienalarm gekeken, mooi, goed golfweer. Nu de startlijst checken. Oh starten op hole 1, wat een luxe. Zouden ze met onze leeftijd rekening hebben gehouden? Leuke flightgenoten, Judy de Cloe en Sjoerd Adema. Kortom de vooruitzichten waren goed.

Nu het probleem starten par3/4 en cc tackelen met Grada. Een uur verschil. Nee Grada wij gaan niet met 2 auto’s rijden. Vanwege de luxe van hole 1 hoef ik er niet zo vroeg te zijn. Kortom wij reden met Grada’s auto.

Wat een gezellige drukte al in het clubhuis. Bij sommige voelde je de spanning al. Relaxed konden mijn flighgenoten en ik naar hole 1. Het zonnetje scheen, kortom niets staat een mooie golfdag in de weg.

Al snel keek Sjoerd mij verbaasd aan, toen ik op de par 5 voor de 2e slag opteedde en mijn driver pakte. Daar stond hij dan met zijn houten 3. Ook Judy ging het met opteeen goed af. Fijne flightgenoten, het helpt wel. Fijn geklets, maar rust en stilte bij het spel. Flighgenoten bedankt. De afloop is bekend. 38 stf.

Helaas misten wij de baancatering, blijkbaar waren wij te snel bij doorkomst op hole 9. Dit zeggende kregen wij als flight bij binnenkomst, door Loeki en Leon alsnog een schaal oliebollen. Heel attent.

Aansluitend waren de soepen erwtensoep met zwart brood en spek en goulashsoep heerlijk. Kortom een heel gezellige en verzorgde nazit. Aansluitend de nieuwjaarsborrel, ook weer voorzien van lekkere hapjes. Kortom het kon niet op.

De kerstman en Dirk Jan hielden nog een praatje. De club leeft, maar de golfwereld verandert. Maar ik ben er van overtuigd, dat door ons aller inzet, de bv en de golfclub er wel bij zullen varen. En valt je iets op, schrijf het op en doe dat in de bus onder aan de trap. Samen zijn wij sterk.

Dank aan allen.

Een trotse golfer