Afsluiting zomercompetitie maandag CC Best of 12, op 29 oktober 2018

Het zit er weer op, die mooie zomercompetitie. Wat was het vaak warm, en toch, de maandagwedstrijden op de CC waren goed bezet. De baan werd steeds droger ondanks alle inspanningen van de greenkeeping. De greens wisten zij wonderwel naar omstandigheden in goede conditie te houden. Menig golfer vond het wel prettig dat op de fairways de bal goed bleef rollen, zodat zij zich af en toe een longhitter voelden.

Er zijn 28 wedstrijden gespeeld. Waarvan de beste 12 resultaten bleven staan. In het totaal deden 89 verschillende personen mee. 24 dames en 65 heren. 36 personen speelden 12 of meer wedstrijden. 4 dames en 32 heren. Gedurende de eerste 22 wedstrijden was deze competitie zichtbaar op de site van onze golfclub. Om het spannend te houden, was vanaf begin september de stand niet meer zichtbaar. Na 6 weken stond Bert Colin bovenaan. Daarna stond gedurende de hele zomer Louis Dekkers bovenaan. Met nog 2 wedstrijden te gaan bood Petra Swarts aan om de prijzen te kopen. Zij had namelijk op de site, op een plek waar alleen wedstrijdleiders kunnen kijken, gezien dat ondergetekende bovenaan stond. Zij vond dat ik niet zelf mijn prijs moest kopen. Maar ik heb niet gewonnen. Ton Gerrits speelde beide wedstrijden 37 Stableford punten. Met zo’n eindsprint is hij de terechte winnaar geworden met 419 punten. Bijna 35 gemiddeld! Bij de dames was het minder spannend. In het begin waren Eva Evers en Hil Worm aan elkaar gewaagd. Maar uiteindelijk werd Gerdy Gerrits met 407 Stableford punten winnaar.

De keuken mocht deze keer geen bitterballen presenteren. Maar Chapeau als je Leon en zijn medewerkers de vrije hand geeft dan komen er hoogstandjes op tafel. Tevens dank aan de bediening die al dat gezeur over de nieuwe kassa deed verstommen door iedereen snel en goed te verzorgen. Ook dank aan onze huisfotograaf Boudewijn Grünewald die toch maar weer wat van zijn vrije tijd voor ons inruimde. Als je nu opmerkt “Ik zie de winnaars niet op de foto” dan moet ik zeggen dat je goed opgelet hebt. Jammer genoeg waren ze verhinderd.

Komende winter spelen we best of 7.

Rest mij nog de wedstrijdleiders: Jacques Hesen, Herman Swarts, Petra Swarts en Eugene Kiepe te bedanken voor het feit dat zij steeds maar weer bereid zijn menig wedstrijd te leiden.

Groet namens de wedstrijdcommissie maandagmorgen CC ,

James Fennell