Baanvrijwilliger Aad Bestenbreur

Het was maandagmorgen en dus tijd voor de wekelijkse wedstrijd op de CC.

Ik was ingedeeld in een flight met Wil Claessens en Aad Bestenbreur. Wil is een van de baanvrijwilligers en Aad is een ‘ingewijde’ als het gaat over kennis van de bodemstructuur van onze baan. Hij is destijds bij de aanleg van de baan actief geweest als machinist op grondverzetmachines.

 

Nadat we hole 09 gespeeld hadden liepen we via het pad richting het starthuisje en zo naar hole 10. Van een pad was echter weinig te bekennen omdat door de hevige regenval van de laatste weken dit pad veranderd was in een langgerekte plas water.

 

 

Aad merkte op dat het goed zou zijn om een smalle geul te graven langs het pad zodat het regenwater van het pad af zou kunnen lopen waarop ik opmerkte “goed idee maar wie neemt de schop ter hand”. Dat zou ik wel kunnen doen was het antwoord van Aad en hij legde uit dat hij via een vriend wel een mini-gravertje zou mogen lenen en dat hij dan wel en dagje aan de slag zou gaan.

 

Dat was niet tegen dovemans oren gezegd en na afloop van de wedstrijd heb ik contact opgenomen met hoofd greenkeeper Ronald van Os en hem het aanbod voorgelegd. Zijn reactie was “doen” waarop ik Aad gevraagd heb kun je dinsdagmorgen aansluiten bij onze baanwerkgroep. Dat was mogelijk en zie daar op bijgaande foto’s het resultaat van zijn werk.

 

De baanwerkgroep leden zijn samen met de greenkeepers druk bezig geweest rondom hole 3 en 4 en daar zijn weer flinke vorderingen gemaakt. Kijk maar eens rond als je binnenkort op de baan bent. Onze werkzaamheden liggen nu stil tot dinsdag 7 januari en dan pakken we de draad weer op.

Coördinator baanwerkgroep

Tjeu van der Cruijsen