De langste dag 2019

Op 21 juni hadden we weer de Langste Dag wedstrijden en wederom was dit een groot succes! Maar liefst 120(!) leden van Bleijenbeek van allerlei pluimage hadden zich voor de diverse onderdelen ingeschreven. Dirigent Loek Laurier zag met strakke hand achter zijn potten en pannen, dat het goed was. Zeeeer goed was zelfs! Alle wedstrijden, ook met dank aan alle wedstrijdleiders, liepen gesmeerd en wat wij als deelnemers voor die luttele € 5,00(!) euro uit de hoge pan van Loek en Nelly geserveerd kregen was uit de kunst. Voeg daarbij nog een aandenken clubhanddoekje, dat iedere deelnemer uitgereikt kreeg, dan snap je niet hoe de nieuwe evenementencommissie (met een beetje hulp van de penningmeester) deze dag zo voor elkaar gekregen heeft. Hulde, hulde! Het wedstrijdelement, 3x 18 holes, werd zo mooi verpakt in een oergezellige recreatieve golfdag met 24% deelname van clubleden. Ongekend in deze tijd. Initiator Ebert deed de prijsuitreiking aan de 21(!) diehards die ‘s morgens om 5 uur al aan de wedstrijd begonnen waren en overhandigde Rudy Clerkx bijna alle bekers, want naast dat hij het publiek op de laatste hole 18 op een fenomenale eagle trakteerde, won hij alle klassementen! Vermeldingswaard is ook, dat good old Herman Thoonen de tweede plaats netto stableford op zijn naam wist te schrijven. Tot slot ook alle dank aan de exploitant en de horeca (om 5uur al begonnen..) en op naar de volgende evenementen: de Pieter van Afferden trofee en op 25 augustus de Handycart benefiet wedstrijd, inderdaad voor het goede doel, waar ook familieleden en vriend(innen) aan mee mogen (moeten) doen.

Een trotse voorzitter Roel Kamps.

 


Log in om hier toegang tot de foto's te hebben


 

Voor de derde keer op 21 juni gingen wij de Challenge weer aan 3 x 18 holes lopen op de CC. Dit jaar met 18 mannelijke strijders en één vrouwelijke strijder Riet Verijdt. Om 5 uur in de morgen gingen we weer van start d.m.v. Shotgun. Met een lichte kater en een paar uurtjes slaap, was ik er een soort van klaar voor. Samen met Paul Bonants mocht ik op hole 9 beginnen. Na 3½ uur lopen hadden wij de eerste 18 holes erop zitten, met een score van 79 slagen was ik niet geheel ontevreden.

Na het ontbijt werd er om 10.00 uur begonnen aan de 2e ronde, samen met Suresh en Herman mochten wij op hole 1 beginnen. Daar begon ik met het idee dat het toch net iets beter kon dan de vorige ronde, en dat lukte. Met 77 slagen was ik ook zeer tevreden.
Met een lange lunchpauze tussendoor zou de eerste flight om 16.00 uur starten. Diegene met de beste scores zouden achteraan beginnen. Met een gezellige drukte op hole 1, met heerlijk eten en een goede sfeer werden Kyan, Johannes en ik de baan weer ingestuurd.

Mijn doel was om nog een ronde onder de 80 slagen te lopen, met toch een lichte vermoeidheid lukte dat niet helemaal. Het liep een beetje stroef maar ik kon het toch redelijk goed bij elkaar houden. Door het vele wachten ging het ook niet veel beter, maar met het einde in zicht begon ik de 2de 9 toch weer parretjes te maken.

Toen kwamen we op hole 18 aan en ik zag de drukte al op het terras. Met een matige afslag, had ik nog een 2de slag van 225 meter over. Ik voelde dat iedereen keek, maar ik wou toch iedereen even laten zien wat ik in mij had, dus ik pakte zonder enige twijfel mijn houten 3 uit de tas, ik maakte mijn swing en ik voelde meteen dat hij goed geslagen was, de bal vloog bijna perfect en kwam pin high te liggen 4 meter rechts van de vlag. Beetje kritisch dat ik ben dacht ik dat hij toch iets meer op links mocht zijn maar op de 54ste hole was ik er toch zeer tevreden mee. Helaas gingen de sproeiers aan, maar dat haalde mij niet uit mijn concentratie. Ik putte mijn bal en die ging perfect. Waardoor ik dus mijn Eagle maakte op de laatste hole. Met een groot applaus haalde ik mijn bal uit de hole, en maakte een slot ronde van 81 slagen. 

Met die 3 scores had ik genoeg mijn best gedaan om de bruto en netto prijs te (her)veroveren, maar er was nog een prijs, de “Best of 3”. Door mijn Eagle op hole 18 won ik die prijs ook, met 71 slagen. Ik heb alle prijzen mogen winnen, dit had ik niet durven dromen. De eerste editie van 2017 had ik ook gewonnen, vorig jaar had Rudiger Wenzel hem gewonnen en nu komt mijn naam wederom op de wisselbeker te staan. 

De winnaars van de derde editie zijn:

Bruto score
1 ste prijs : Rudy Clerkx
2e prijs : Kyan Bosch
3e prijs : Johannes van Ravenstein

Netto score
1 ste prijs : Rudy Clerkx
2e prijs : Herman Thoonen
3e prijs : Kyan Bosch

Het was een mooie dag en hopelijk doen er volgend jaar nog meer mensen mee. Ik zal mijn titel proberen te verdedigen, en ik hoop dat er veel mensen zijn die de beker van mij gaan proberen af te pakken.

Iedereen bedankt voor de felicitaties. En ook grote complimenten naar de mensen die de catering verzorgd hebben.
Aan eten was meer dan genoeg en dat heeft ons ook zeker door de rondes heen geholpen. De wedstrijdleiders (Ebert en Faziel) hebben wederom ervoor gezorgd dat de spelers zonder problemen de rondes soepel konden starten. Ebert jij hebt een fantastisch toernooi opgezet, ook mijn dank daarvoor!

Groet, Rudy Clerkx

Scorebord 3×18 CC longest day 2019