De “Veurzitter” spreekt…

Op een goed bezochte jaarvergadering van uw golfvereniging, hebben we met een klein traantje in ons oog afscheid genomen van onze secretaris Truce van de Vorle. Maar liefst 10 jaar(!) lang heeft ze deze drukke vrijwilligers functie naar aller tevredenheid bekleed en dat konden we natuurlijk niet zomaar laten passeren. Naast een ovationeel applaus van de hele zaal en een leuk afscheidspresentje vond het bestuur het ook zeer gepast, dat Truce tot lid van verdienste van de golfclub Bleijenbeek werd benoemd en daar is iedereen het roerend mee eens natuurlijk. We gaan haar gelukkig nog vaak zien op onze prachtige baan en hoogstwaarschijnlijk ook redelijk vaak op het gezellige terras… Eerder hadden we al afscheid genomen van Wim de Cloe als vice voorzitter, die functie bekleedt nu Sjoerd Adema. Wim was natuurlijk ook technisch commissaris. Functies, die hij heeft waargenomen na het overlijden van Siebe Lusthof. Ook Wim gaan we zeker missen om zijn scherpe analyses en deskundigheid. Hij heeft gelukkig wel beloofd, de door hem ingevoerde baanreportages te blijven verzorgen.

Gelukkig hebben we Henriëtte Colin bereid gevonden om de taken van Truce over te nemen en heeft ze al aardig haar draai gevonden in deze drukke functie en is ze al aardig gewend aan de rest van het(mannen) bestuur. Helaas door onvoorziene omstandigheden, kon het bestuur op de jaarvergadering nog geen bestuurslid technische zaken en pr- zaken presenteren, maar het bestuur heeft beloofd deze vacature binnen 2 maanden op te lossen. Er is goed nieuws, binnenkort kunnen we waarschijnlijk het nieuwe bestuurslid aan u voorstellen. Voorwaar een hele opluchting. Houd de website de volgende weken in de gaten, want dan introduceert het nieuwe bestuurslid zich.

Over de website gesproken: kwamen we vorig jaar al tot de conclusie, dat onze site hard aan vernieuwing toe was. Het bestuur heeft groen licht gegeven om dit inderdaad te laten doen. Laten doen, zeg ik met opzet. Webmasters Roel en Petra kunnen veel, maar dit is andere koek. Het ziet er veel belovend uit en een commissie van wijze mannen gaan de firma begeleiden met de contents en wie weet, beleven we eind september de geboorte van onze nieuwe klantvriendelijk site.

Als zeer trotse “veurzitter” mocht ik afgelopen zondag meer dan 60 (vol!) gezellige golfers begroeten, die geprobeerd hebben mijn gespeelde score te verbeteren. Sociaal als ik ben, had ik de lat niet zo hoog gelegd, zodat er toch een paar onverlaten het presteerden om een nog betere score neer te zetten. Wederom was Hennie van Hoorn de beste, maar nu op de par ¾ en zette Karsten Dittmar een ongelooflijke score neer op de eerste 9 van de CC. Het thema dit jaar was Duits, dus onderweg probeerde ik iedereen met bratwurst und bier oder wein, nog van een goede score af te houden. Dit thema had ik niet voor niets gekozen. In al onze ijver om nieuwe leden te krijgen, hebben we ons inziens te weinig over de grens gekeken. Daarom, zeg maar als start van een nieuwe campagne van de pr-commissie, was dit de eerste aanzet om unsere Deutsche Freunden te paaien om toch ook eens een kijkje te komen nemen op onze prachtige golfclub. Inderdaad kwamen er een paar Duitse wandelaars op af, maar toen waren de worsten helaas al op. We (ik..) was vergeten de nearies uit te zetten en daarom improviseerden we maar snel een hole vanaf het terras naar de vlag van hole 18. Er moest wel geslagen worden met een heuse oude hickory club! Veel hilariteit en dientengevolge enorme missers, maar ook ongekende voltreffers met als hoogtepunt de pitch van Ebert van Rooij, die op slechts 20cm(!!) van de put lag. Volgend jaar weer een ander thema en hopelijk weer zoveel, of nog meer, deelnemers.

Uw Veurzitter: Roel Kamps