De veurzitter spreekt

Na alweer een half jaar na mijn aantreden, hier nog steeds een trotse veurzitter! Het is een genoegen om te zien hoe het bij ons op Bleijenbeek reilt en zeilt. Neem b.v. de doordeweekse wedstrijden voor de leden: nog steeds druk bezet, zelfs nieuwe gezichten en, belangrijk, in de baan lekker fanatiek, maar na de wedstrijd is gezelligheid troef. De acceptatie en verwelkoming van de nieuwe golfers is ronduit prima en dat zag je ook in de laatste “nieuwelingen” wedstrijd van dit jaar, waar beginnende en nieuwe leden deze keer de tweede 9 van de championship course (what’s in a name…) verkenden. Ook de wintertrainingen van de NGF teams worden druk bezocht en is er de nodige hilariteit, als er weer door de verliezende groep de nodige euro’s ingeleverd moet worden. Ook de samenwerking met de golfbaan loopt steeds soepeler en last but not least mogen we erg tevreden zijn met onze greenkeeperploeg. De greens hebben er nog nooit zo goed bijgelegen voor de tijd van het jaar en langzaamaan zal de schade aan de fairways, vanwege de lange droogte, zich ook herstellen. Dus nogmaals: een gezonde, gezellige club op een van de mooiste banen van Nederland: wat willen we nog meer? Nou, er zijn natuurlijk altijd nog wat wensen. Om te beginnen hebben we altijd nog te weinig leden. Onbegrijpelijk zou je zeggen, maar geografisch gezien, ligt Bleijenbeek natuurlijk een stuk ongunstiger als bv Welderen. Voeg daarbij het enorme aantal banen in de omgeving, de vergrijzing, dus veel te weinig jeugd en steeds het meer toenemend gegeven, dat veel golfers zich niet meer willen binden aan één vereniging, maar overal willen spelen, dan moge duidelijk zijn, dat dit probleem niet zomaar opgelost wordt. Bijna jaloers las ik het bericht afgelopen week dat Welderen hun 1000ste!! Lid mocht verwelkomen. Maar toch, als ik naar de aanwas kijk van het afgelopen jaar bij Bleijenbeek, mogen we ook echt nog niet klagen. Heel fijn is ook om te zien dat er steeds meer oud leden, die om een of andere reden weggegaan zijn, weer terugkomen en weer happy zijn. Maar het ledenaantal blijft het grootste zorgenkindje van het bestuur. Misschien moet ik u er toch nog eens aan herinneren, dat wanneer u een nieuw lid aanbrengt, u een behoorlijke korting op uw contributie krijgt? Aan ons de taak de club te laten floreren, zowel op technisch gebied (lees: de baan en wedstrijden e.d.) als op sociaal gebied (lees: gezelligheid en opvang e.d.).

Wij als bestuur blijven ons daarvoor inspannen, maar broeden ook op andere plannen. Zo werd er door iemand uit de club geopperd of het een goed idee was om de pitch en putt baan mogelijk te verlichten. Zou daar behoefte aan zijn? Of leven er nog andere ideeën binnen de vereniging? Laat het ons dan weten; we staan (bijna) voor overal open.

Rest mij u met groot genoegen uit te nodigen voor onze NIEUWJAARSRECEPTIE, op veler verzoek niet op zaterdag, maar op DONDERDAG 3 JANUARI, aanvang 17 UUR in ons clubhuis. Ik hoop daar vele van u weer te ontmoeten en samen met u een glaasje drinken op weer een prachtig jaar op uw golfclub Bleijenbeek.

Allen zeer prettige feestdagen toegewenst,

Roel Kamps