Donderdag 9 november een dagje golf met thema Sint-Maarten

Op donderdag 9 november gaan we met de senioren weer een dagje golfen. Aangezien het deze week Sint-Maarten is word dat het thema van deze dag. 
 
We spelen dan 9 holes op de CC en par 3/4. Bij hole 1 van de CC worden jullie natuurlijk weer verrast met een hapje en een drankje. Na afloop nazit met gezellig soepbuffet. We starten om 12.00. Zodat we rond 4 uur aan de borrel kunnen beginnen.
 
Jullie kunnen je via de mail whatsapp of gewoon zoals vroeger met een telefoontje aanmelden. De kosten zijn voor deze gezellige dag €12.50. Hiervoor serveren wij tijdens de lunch een wildhapje met gluhwein. En gaan we na afloop genieten van een soep buffet aangekleed met diversen soorten brood, tapenades, etc, etc.
 
Ook bijna-senioren mogen vandaag meespelen om kennis te maken met ons gezellige donderdagmiddag clubje. Hennie Janssen die in de winterperiode de inloop draaiende houd gaat een leuke spelvorm bedenken. Terwijl Nelly en Loek zorgen voor de inwendige mens tijdens de lunch. En de horeca voor een speciale afsluiting van deze dag.
 
Tel: 0654666004. E-mail: loeklaurier@hotmail.com. MEEDOEN HE!
 
 De vrijwilliger van het jaar op golfclub Bleijenbeek
Tevens allemaal bedankt voor de felicitaties die wij mochten ontvangen als vrijwilliger van het jaar 2017.
 
Nelly en Loek
Ieder jaar op 11 november trekken groepjes kinderen langs de straten. Ze dragen lampions en ze zingen liedjes. Ze vieren het feest van Sint-Maarten. Maarten heette eigenlijk Martinus. Hij werd geboren in het jaar 316 na Christus. En toen hij 15 was, werd hij soldaat in het Romeinse Leger. Op een dag kwam hij in een stad in Frankrijk aan. Het was winter en verschrikkelijk koud. Bij de stadspoort zat een bedelaar, gekleed in lompen. De man had het heel erg koud. Hij kon die nacht wel doodvriezen! Toen Martinus de arme man zag, scheurde hij zijn mantel in tweeën en gaf hij de helft aan de bedelaar.
Diezelfde nacht droomde hij van Jezus die gekleed was in de halve mantel van de bedelaar. Dat was voor Martinus een Teken uit de Hemel. Martinus verliet het leger, liet zich dopen en werd monnik. Hij probeerde overal goed te doen en arme mensen te helpen, en uiteindelijk werd hij een Bisschop in Frankrijk. En na zijn dood werd hij Heilig verklaard.
De liedjes die de kinderen zingen zijn eigenlijk bedelliedjes. Ze spelen de bedelaar. En net zoals Sint-Maarten de helft van zijn mantel aan de bedelaar gaf, geven de inwoners iets aan de kinderen: snoep of mandarijntjes. En de kinderen mogen al dat snoepgoed niet zelf houden: de helft gaat naar mensen die het minder goed hebben. Want je rijkdom delen, daar gaat het om tijdens het Sint-Maartensfeest.