Een bijzondere buggy in de baan

Dinsdag 7 januari j.l. waren de vrijwilligers van de Baanwerkgroep weer present om de handen uit de mouwen te steken. Dit maal was ook Arie Arts aanwezig die vanuit zijn bedrijf Arie Arts Boomverzorging B.V. te kennen had gegeven om een dag te assisteren bij onze werkzaamheden. Dat aanbod hebben wij met beide handen aangenomen en daarom was Arie al vroeg aanwezig met een complete trein professionele vervoermiddelen en machines. In overleg met de greenkeepers was een lijstje opgesteld van klussen die we graag door Arie wilden laten uitvoeren. Eén van die klussen was het verwijderen van de hinderlijke takken aan de populier die op hole 09 van de Par 3-4 baan staat.

Een korte video om zeker te weten dat je die takken nooit meer zult raken.

Een visueel bewijs kun je zien op onderstaande twee foto’s: links de ‘oude’ situatie en ‘rechts’ de situatie zoals je de hole zult aantreffen als je een ronde loopt.

De ‘bijzondere’ buggy was de zelfrijdende hoogwerker waarmee Arie alle takken van de bomen op onze baan kan bereiken of het nu linksom, rechtsom of van boven moest gebeuren. Dat kwam goed uit want op ons klussenlijstje stond o.a. het inkorten van de overhangende takken op hole 02 van de CC, het inkorten van de takken van de eerste twee eiken rechts van de green van hole 18 en het toelaten van meer zonlicht op de tee-box van hole 07 van de CC. Om die laatste klus te kunnen uitvoeren heeft de hoogwerker een rit gemaakt langs de ‘boerderij van Pierre’, richting de ruïne en daar linksaf het bospad in. Op het punt waar wij normaal vanaf hole 06 naar hole 07 wandelen stuurde Arie zijn hoogwerker linksaf en volgde het pad met de smalle draai naar links en zo kwamen we bij de tee-box van hole 07.

Als je even met Arie mee wil rijden start dan hier een korte video.

De ‘knipbeurt’ op hole 18 kun je beoordelen door het bekende puzzeltje; “zoek de verschillen tussen beide foto’s op”.

Het resultaat van de grote klus op hole 02 van de CC is te zien op de volgende foto’s :

Arie heeft op deze dag maar liefst 45 bomen een knipbeurt gegeven en de hoofdzaak daarbij was dat de bomen na de knipbeurt nog steeds een natuurlijke vorm hadden en ons wat minder in de weg zouden staan. Dat is hem perfect gelukt waarvoor wij hem namens de greenkeepers en alle golfers op Golfbaan Landgoed Bleijenbeek hartelijk bedanken.

Maar ook wij als vrijwilligers van de Baanwerkgroep hebben niet stil gezeten. Kijk eens rond achter de green van hole 03 en rechts van de fairway en de green van hole 08 en het pad van hole 08 naar 09. We waren inclusief de greenkeepers met maar liefst 13 man en dan kan er veel werk verzet worden. Volgende keer gaan we de wal tussen hole 09 en de Par 3-4 opschonen en ook het bosje tussen hole 09 en hole 01.

Onderaan de pagina nog een aardig doorkijkje dat is vastgelegd rond de green van hole 18 en hier een video waarin de ‘bijzondere’ buggy op weg is naar zijn ‘oplaadpunt’ in St. Agatha.

Veel meer foto’s tref je aan in de foto bibliotheek op onze website onder het kopje Baanwerkgroep.

Coördinator Baanwerkgroep, Tjeu van der Cruijsen.