Finaledag Winter Greensomewedstrijd op de CC

Zoals op de par 3-4 hadden wij ons ook opgegeven voor de wintercompetitie op de CC. En ook hierbij is de achterliggende gedacht bij de club om golfers in de winterperiode actief te laten zijn. Hole 19 is daarbij ook zeker niet onbelangrijk om de wedstrijd nog eens door te nemen onder het genot van een drankje, wat ging goed en wat kon beter, haha.

We zaten in een poule van 5 teams en ook hier regelde Bert de afspraken wanneer we zouden spelen. Eind november hadden we alle wedstrijden gespeeld met redelijk mooi weer en de scores waren prima, zo prima dat we bovenaan in onze poule eindigden.

Daarna volgden de kruisfinales, daarop volgde de kwartfinale tegen broer en zus, Herman en Petra Swarts, deze wisten we na een hele leuke wedstrijd te winnen. Daarna speelden we een erg spannende halve finale tegen Cas en Maria Janssen. Na de eerste 9 holes gingen we met 1 down naar de tweede 9. Op hole 11 wisten weer bij te komen, maar op hole 15 stonden we weer 1 down. Op hole 16 komen we na een mooie afslag van Henriëtte (op de green) weer op gelijke stand. Op naar hole 17, waar zij nog recht hadden op een extra slag. Met veel geluk wisten we deze hole te winnen door een formidabele put van buiten de green door Bert en daarbij geholpen doordat onze tegenstanders een belangrijke put misten. Hole 18 wordt uiteindelijk gedeeld en zo hadden we de finale bereikt.

Zondag 17 maart de finale en zaterdag hadden we dus ook al de finale gespeeld op de par 3-4 en gewonnen! Pffff. Nu mochten we het opnemen tegen Willy Thelosen en Helen van Baal, met voor hen 6 extra slagen. Zij zijn beide toppers dus het kon alle kanten opgaan. Het weer was nu ook bar en boos want het waaide weer vreselijk en onderweg werden we ook nog getrakteerd op een stevige bui!. We beginnen niet goed en verliezen de eerste hole en ze houden dit aardig vast. Toch weten wij op hole 4 bij te komen en zoals ik nu de scorekaart bekijk hebben we het daarna eigenlijk niet meer laten liggen. Willy en Helen hebben toch nog een paar holes naar zich toe kunnen halen maar uiteindelijk wordt het dan toch beslist op hole 15 en zijn we ook op de CC kampioen. Onvoorstelbaar. Ook dit was een mooie en leuke wedstrijd!

Bedankt Willy en Helen en natuurlijk nogmaals gefeliciteerd met de tweede plaats!

Daarna een gezellige nazit met heerlijke hapjes. Ook hier had onze Loem, die nog steeds in het warme Malaga verbleef, gezorgd voor een leuke wedstrijdleiding, te weten, Hans de Leeuw en Truce van de Vorle. Dank hiervoor Hans en Truce.

Tot volgend jaar. Maar eerst allemaal genieten van een mooie lente en zomer.

Hartelijke groeten van Bert en Henriëtte Colin