Greenkeepers Corner oktober-november 2018

Beste leden,

Een kleine update van de werkzaamheden in oktober en november.
De herfst is volop begonnen en we mogen niet klagen over het weer. Wel hebben we alweer heel wat blad moeten verwijderen en maaien we nog een enkele keer. We richten ons in deze maanden met name op de fairways.

Zoals het top beluchten (slitten) en het behandelen met de kieteleg. Inmiddels zijn wij ook begonnen met het schud beluchten van de fairways, dit zal jullie ook niet ontgaan zijn.
Schud beluchten is een vrij traag proces en daarom zullen wij zoveel mogelijk doorgaan terwijl jullie de bal verder slaan. Ons excuus voor de hinder maar dit moet absoluut een verbetering worden voor onze fairway. Dit zal er voor zorgen dat het water draineert en het grasplantje gaat zich dieper wortelen. Wij zullen hierdoor een vollere en stevigere grasmat krijgen.
Verder zijn we nog met verschillende paden bezig geweest en hebben we deels op de CC de bunkers afgestoken.

Ook hebben we heel wat nestkastjes opgehangen voor de spreeuwen. Zij eten de larven en insecten en dat voorkomt dat dassen en andere dieren, die deze ook graag eten, grote schades kunnen gaan maken.

We hebben op de CC overal nieuwe wintercups geplaatst. Op de eerste 9 holes van de wintergreens hebben wij de greens ingemaaid en gemarkeerd met wit krijt. Dit om te voorkomen dat de trolleys of handicarts over de wintergreens gaan rijden.
Alle greens zijn besproeid met ijzer. Dit om het gras sterker te maken voor de wintermaanden; tevens zal dit het mos laten verdwijnen.

Wij houden u graag op de hoogte!

Sportieve winter groetjes,
Het greenkeepersteam