Intro clubblad winter 2018-2019

Net terug uit een zonnig Spanje, alwaar ik het genoegen mocht smaken om met 13 medegolfers op maar liefst vijf prachtige golfbanen te mogen spelen. Naast de serieuze competitie, was er gelukkig ook genoeg tijd voor de bekende ‘als dan..’ praat en werden naar gelang de tijd verstreek de verhalen alsmaar sterker, desastreuzer of werden zelfs de moeilijkere banen compleet geboycot voor eventuele herhaling volgend jaar. Dat we volgend jaar met een grote delegatie van Golfclub Bleijenbeek de boel daar weer onveilig gaan maken, staat nu al vast en is een mooi beeld van hoe het reilt en zeilt binnen onze club. Gezelligheid gelardeerd met ook een stukje prestatie, wie of wat dan ook. Dat maakt onze club nu juist zo uniek en laten we dit vooral zo houden!

Een grote pluim wil ook aan de greenkeeping geven. Ons complex ligt er prachtig en goed onderhouden bij en de greens zijn meestal uitstekend. Ik schrijf bewust meestal, want, dit is al jaren een kleine bron van ergernis bij mij, ik ken maar weinig clubs, waar zoveel divots en ballmarks zo slecht door de spelers hersteld worden. De greenkeeping laat ons zelfs in de winter op normale greens spelen, kom daar maar eens ergens bij een andere golfbaan om! Maar ik kan me voorstellen, dat als zij zien dat wij als leden er niets aan doen om mee te helpen onze baan top te houden, dat zij ook zeggen, dat er bij minste of geringste op wintergreens gespeeld dient te worden. Dus beste mensen: doe mij en de greenkeeping een lol en troost je de moeite om even je pitchvork of de bunkerhark te pakken om de boel te herstellen.

Het golfseizoen gaat al weer snel van start met natuurlijk het openingstoernooi, maar ook tal van competitieteams staan te trappelen om hun kunsten te vertonen en de naam van hun cluppie hoog te houden. Ook de onderlinge wedstrijden doordeweeks, elke dag is er wel wat te beleven op Bleijenbeek, gaan weer van start en ik hoop, dat naast de ouwe getrouwen er ook meer nieuwere leden mee komen doen. Voor iedereen is er wel een wedstrijd van haar/zijn gading en drempelvrees is totaal niet aan de orde, want bij ons op Bleijenbeek speelt iedereen met iedereen. Dus: niet twijfelen, kijk op de wedstrijdkalender en meet je krachten eens met andere leden en versla je ze niet op de baan, dan maar na afloop aan de bar….

Op de druk bezochte gezellige nieuwjaarsreceptie wees uw voorzitter de aanwezigen op het feit, dat er nog geen evenementencommissie in het leven geroepen was. Deze commissie zou de paar feestelijke highlights binnen onze vereniging kunnen organiseren of zelfs nog meer leuke zaken kunnen verzinnen. Wat schetst zijn verbazing, dat eigenlijk voordat hij uitgesproken was er al 5 enthousiastelingen zich spontaan aanmeldden en binnenkort , als Loek Laurier back is from the States, hun eerste vergadering hebben. Ze houden u op de hoogte.

Maar verder is er, zoals te doen gebruikelijk in de winter, weinig te melden op bestuurlijk vlak: er kunnen zich nog steeds kandidaten aanmelden voor diverse functies, zoals lid van de NGF commissie, een bestuursfunctie en/of lid van de baanwerkers vrijwilligersploeg. Maar heeft u nog vragen, suggesties of andere zaken: meld u zich dan gerust bij een van de bestuurs- of commissieleden.

Maak er een leuk, sportief en vooral gezellig golfseizoen van en tot gauw op de baan!!

Roel Kamps