Limburg Golf Trophy

Limburg Golf Trophy (1 oktober op de Maastrichtse).

Nadat Loem mij mailde dat ik me gekwalificeerd had via de maandbeker, ik was net terug van uit Canada, meldde ik me 1 oktober vol goede moed in Maastricht. Samen met Geeranne Gimbrère, Marja Kom, Karsten Dittmar, Bert Colin en Riet Verijdt mochten wij Bleijenbeek vertegenwoordigen en het opnemen tegen 10 andere aanwezige Limburgse teams.

Tot en met handicap 12 speelde men strokeplay daarboven stableford, in het totaal waren er 63 deelnemers. De stableford spelers starten op hole 10 en daar ging het gelijk mis. Onder toeziend oog van Bert en Riet meteen de eerste bal in het water en starten met een triple bogey. Na een goede afslag op hole 11 was de tweede slag out of bounds. Met een double bogey en in totaal een stableford punt leek het niet mijn dag te worden. Een van mijn flightgenoten (Jan Visser) speelde de sterren van de hemel. Daarna toch geprobeerd er een goede ronde van te maken en uiteindelijk binnen gekomen met 40 stableford punten. Uiteindelijk bleek dat genoeg voor de tweede plaats. Mijn flightgenoot van Land van Thorn had uiteindelijk ook 40 stableford punten maar een lagere handicap en dus de eerste plaats.

Eenmaal binnen bleek dat Bert (derde SFD) en Karsten (86 slagen) ook goed gescoord hadden en dachten we uiteindelijk nog even aan de overwinning van team Bleijenbeek. Helaas had Land van Thorn in zijn geheel beter gescoord en zat het hier en daar wat tegen bij de Bleijenbeek dames. Uiteindelijk een vijfde plaats met evenveel punten als de nummer 4.

Wat betreft het weer hadden we geen betere dag kunnen treffen, gezien de hoeveelheid water die er de dag ervoor was gevallen. De barbecue na afloop, hoewel binnen opgegeten, was een waardige afsluiting van een gezellige dag. De reis terug naar Gelderland verliep daarna voorspoedig.

Met vriendelijke groet, namens het Bleijenbeek LGT team van 2017.
Hans de Bie