NGF Competitie Bleijenbeek (week 15, 3 teams)

Heren 2 – 36 holes

In alle vroegte (06.45 uur) vertrokken we naar Het Rijk van Sybrook. Op het programma staat de wedstrijd tegen Zeewolde. Een tegenstander die, vorig jaar 27 holes speelde, moeite heeft om punten binnen te halen. Wederom werden we correct onthaald door onze gastheren met koffie en krentenwegge. Iedereen heeft rustig kunnen inslaan en stipt om 09.00 uur slaat de eerste flight af.
We komen keurig op tijd weer binnen voor een goed verzorgde lunch. Helaas verliezen we alle foursomes. Willen we nog winnen of gelijk spelen moeten we alles uit de kast halen. Onze captain beurt ons op en inspireert ons voor de singles. Na de lunch slaan de eerste singles af. Wilbert start als eerste en heeft totaal geen moeite met zijn tegenstander. Hij wint met gemak 3/2. Als 2e start Hans, hij speelt tegen een speler die handicap 9.7 heeft. Ook Hans sluit zijn partij moeiteloos af met 4/3. Paul heeft het geluk dat hij mag starten tegen de beste speler, op papier, van Zeewolde met handicap 8.4. Na 6 down gestaan te hebben, weet Paul zich te herpakken. Hij slaat de ene geweldige drive na de andere, zoals we van Paul gewend zijn, van rechts naar links. Zijn tegenstander is totaal van de kaart en Paul speelt uiteindelijk gelijk. En dan onze captain, na een geweldige afslag van hem als van zijn solidaire tegenstander, loopt hij achter de feiten. Na 3 holes gespeeld te hebben staat hij 3 down. Hij ziet dat zijn tegenstander na 27 holes tekenen van vermoeidheid begint te tonen Dit was het moment om toe te slaan. Dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan. Hij is en blijft zo koelbloedig, op de laatste hole wint hij met 1 up. Stand 7-7. Het wachten was op Suresh en Volker. Zoals jullie weten is Suresh een man van weinig woorden maar blinkt uit in daden. Zijn tegenstander is afgedroogd, uitslag 5/3. Stand 9-7 voor BB. We zien Volker aankomen lopen, en zoals in ons eerste verslag vermeld, ook nu vertoont hij totaal geen emotie. Het was erg spannend wat het resultaat zou zijn. Helaas heeft Volker het onderspit moeten delven. Stand 9-9. Onze captain kon zijn geluk niet op, en bedankt zijn mannen voor het resultaat. Hoe je het went of keert dit voelt als een overwinning.

Groet,

Faziel Chand

 

Dames 1 – 27 holes

Op de prachtig gelegen oudste baan van Gelderland, De Rosendaelsche, speelden wij de derde competitiewedstrijd tegen een andere Gelderse club, de Batouwe, die zich na onze resultaten van de laatste weken duidelijk versterkt hadden met een single hcper.
Voor sommige was een gezellig praatje door de baan minder gewenst dus bleef het bij mooie ballen slaan en de stand noteren.
Op hole 7 werden we positief verrast door een aantal Schotse Hooglanders, die keken hun ogen uit hoe dat spelletje golf wel ging. We laten ons niet op de kop zitten, we kwamen met 4-2 uit de doubles.
In de middag na een heerlijke lunch gingen we op pad voor de singles, daar hebben we 9 punten uit gescored. Uitslag 13-5.
Onze doelstelling om Kampioen te worden komt steeds dichterbij, maar we zitten nog steeds met de huid en iets van de beer.
Wilma we zullen je missen de 28 e maar voor jou toch een fijne tijd.

Judith Fiolet

 

 


Week 14

Heren 2 – 36 holes

Eindelijk was het zo ver, voor onze eerste competitie wedstrijd moesten we zondag 7 april afreizen naar de Lochemse Golf&Countryclub de Graafschap in Lochem. Ontvangst door de Lochemse gastheren was net als bij ons prima. We moesten tegen de koploper ‘t Rijk van Sybrook. Een week eerder hadden ze met ruime cijfers gewonnen van het Rijk van Nijmegen. De eerste koppel Paul en Faziel wonnen de foursome met 1 up. Hans en Wilbert hadden een makkelijke ochtend, ze wonnen met 6 om 5. Volker en Suresh verliezen jammer genoeg de partij. Na een uitgebreide lunch werden de singles gespeeld. Hans had wederom een makkelijke middag, ook al moest hij tegen een single handicapper (6.9), hij won zijn partij overtuigend. Paul verliest zijn partij jammer genoeg op de 18e. Suresh en Faziel komen aangelopen en geven aan dat zij de partij helaas hebben verloren. Het wachten was nu op Wilbert en Volker. Tussenstand 8 om 6 voor het Rijk van Sybrook. Onze tegenstanders waren min of meer al aan het proosten op de overwinning. Terloops maakte ik de opmerking dat je de huid niet moet verkopen voor de beer geschoten is. Wilbert heeft een prima wedstrijd gespeeld en zijn tegenstander had niet veel in te brengen. Stand werd toen gelijk. Volker liet even op zich wachten en uiteindelijk kwam hij samen in de buggy van de tegenstander teruggereden. Aan Volker kun je namelijk niet zien of hij gewonnen of verloren heeft, uiteindelijk verschijnt er een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. We hebben de eerste wedstrijd met een mooie overwinning afgesloten. Mannen jullie captain is trots op jullie en op het behaalde resultaat.

Heren Senioren 1 – 27 holes

Op vrijdag 12 april starten wij onze competitie met een thuiswedstrijd. Het is dus nog een weekje toekijken maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten. Onze teamleden nemen frequent deel aan de clubwedstrijden en regelmatig worden er mooie scores genoteerd. Een bijzondere vermelding verdient onze co-captain Piet Cremers. Diverse keren heeft hij al ruim 30 bruto punten gescoord en tijdens de eerste National NGF Senioren wedstrijd die op 6 april j.l. op de Stippelberg werd gespeeld, wist hij gedeeld 2e te worden in een veld van 78 deelnemers. Vijf boven par is op de Stippelberg een geweldige uitslag maar nog mooier zag het leaderboard eruit waar Bleijenbeek prijkte tussen de Hilversumsche, de Koninklijke Haagsche, de Eindhovensche, de Noordwijkse, de Pan, Prise d’Eau, etc. Op gedeeld 16 komt Tom Okker voorbij met 9 boven par.
Piet, namens je teamleden, van harte gefeliciteerd en we rekenen op je in de competitie want we verwachten zware tegenstand na onze promotie van vorig jaar.

Captain Tjeu

p.s. Zouden we onze clubnaam ook niet moeten wijzigen in de Bleijenbeeksche.

 

Dames 1 – 27 holes

Zondag 7 april 2019

Na de glorieuze overwinning van de vorige keer togen we uiteraard vol zelfvertrouwen naar de Batouwe in Tiel. Aldaar scheen de zon; stonden al veel fruitbomen in boei en klepperden de ooievaars. De dag kon dus niet meer stuk.

 

 

 

 

‘s Ochtends werden onze jonkies een beetje misleid door de dames van Welderen die werkelijk alles rechtdoor sloegen en dus moesten deze punten worden ingeleverd. De andere twee greensomes waren voor Bleijenbeek en ook alle singles hebben we gewonnen.
Resultaat 16-2. Dames de promotie komt in zicht, maar hoe was dat ook al weer met de huid van de beer?
In ieder geval hopen we a.s. zondag op de Rosendaelsche net zo’n mooie dag te hebben.

Wilma Smits


week 13

Dames 1 – 27 holes

Zondag 29 maart 2019, we spelen op Welderen tegen de Berendonck. Dit jaar voor het eerst 27 holes d.w.z. 9 holes greensome en 18 holes single. Wij kennen het team van de Berendonck en ook zij spelen voor het eerst geen 36 holes meer. Op papier is dit het sterkste team uit onze poule.

Dit jaar een nieuwe greensome opstelling geprobeerd en na 3 wedstrijden van 9 holes kwamen we met 5 punten binnen, we gingen opgetogen lunchen. Nu nog de singles. Onze eerste single had geen enkele kans en moest worden opgeofferd. De 2e single ging gelukkig beter en Geeranne won haar wedstrijd. De 3e single ging helaas verloren. In het clubhuis met 7-5 zei onze tegenstandster nog dat het zo jammer was dat de denkbeeldige finale nu al gespeeld werd en dat 9-9 toch niet zo leuk is, want daarna gaat het om de “doelsaldo’s” van de andere wedstrijden. Dit was toch wel heel voorbarig. Want gelukkig kwamen onze jonge dames met de winst uit de 4e , 5e en 6e partij binnen! Het werd dus gelukkig geen 9-9 maar 13-5 voor Bleijenbeek. Chapeau dames 1.

Geeranne en Marja