NGF Competitie Bleijenbeek 2019

Heren Senioren 18 holes

Na het kampioenschap van vorig jaar mochten wij (Sjoerd Adema, Wim de Cloe , Wil Claessens, Jan Gerdes, Roel Janssen, Herman Swarts, Marc Swinkels en Loem Hopman) het in een hogere klasse proberen.

Bij de indeling bleek dat wij een aantal mooie banen mochten spelen. De Tongelreep, Crossmoor, De Rosendaelsche en last but not least The Duke. De eerste dag waren wij gastheer en konden wij onze tegenstanders eens rustig bekijken.

De eerste wedstrijd op De Tongelreep was tegen Crossmoor en werd door ons met 13 – 9 gewonnen.

De tweede wedstrijd was op Crossmoor tegen The Duke. The Duke had de eerste wedstrijd al met 19 – 3 gewonnen van De Tongelreep. Na de singles was de stand nog mooi gelijk 7 – 7. In de greensome’s was The Duke een maatje te groot en de uitslag werd 8 – 14. Ondanks de nederlaag hadden we toch een goed gevoel over de tegenstand die we hadden geboden tegen een zeer sterk team, wat een week later na drie wedstrijden al kampioen werd.

De derde wedstrijd op De Rosendaelsche tegen De Tongelreep werd een makkelijke 18 – 4 overwinning.

De slotwedstrijd op The Duke tegen De Rosendaelsche moest de beslissing brengen wie tweede in de poule zou worden. Uiteindelijk werd ook De Rosendaelsche met 15 – 7 verslagen, en werden we dus fraai tweede in onze poule. We kijken nu al uit naar het volgend seizoen !

 

NGF competitie heren 2 / 36 holes

Zondag 31 maart op de eerste speeldag van de NGF competitie waren we meteen gastheer, een mooi moment om onze tegenstanders te observeren. Sander van Krevel heeft vlak voor de competitie ons op de hoogte gesteld dat hij (i.v.m. zijn nieuwe baan in Aruba) niet meer kan spelen voor heren 2. Verder blijft het team ongewijzigd met Suresh Bansidhar, Paul Bonants, Faziel Chand, Volker Hermsen, Wilbert Janssen en Hans Peters.

Zondag 12 mei hebben we ons laatste NGF wedstrijd gespeeld in Zeewolde. De baan in Zeewolde is één van de mooiste banen uit onze poule. De fairways liggen er top bij, de greens waren goed maar niet te vergelijken met onze greens. Stel je voor, onze greens en de fairways van Zeewolde, dan waan je jezelf in het buitenland. Bij ons ging het nog ergens om. We kunnen 2e worden in de poule, er moest gewonnen worden van het Rijk van Nijmegen. Op papier zeker geen makkelijke tegenstander.

In overleg (lees captain) hebben we besloten om niet met de gebruikelijke duo’s de foursomes te spelen. Dit heeft wonderbaarlijk goed uitgepakt. Hans en Suresh, Paul en Wilbert winnen hun partij met gemak. Volker en Faziel liepen continue achter de feiten aan. Alle fouten werden door hun tegenstanders afgestraft. Na 3 down op de eerste 9 holes, beginnen ze gelijk met een overwinning. Vervolgens staan ze AS. Het angstzweet breekt uit bij de tegenstanders. Na 18 holes worden uiteindelijk de punten verdeeld. Stand na de foursomes 5-1 voor BB.

We genieten van een lekkere lunch en vervolgens spelen we de singles. Paul start als 2e en komt als eerste het clubhuis binnen gelopen. Hij heeft zijn tegenstander verpletterd met 7 om 6. De eerste overwinning is binnen. Faziel verliest jammer genoeg zijn single. Hans en Suresh delven helaas ook het onderspit. Stand 7-7. Het wachten was op Wilbert en Volker. Er is van alles mogelijk. Verliezen we dan worden we 4e. Bij winst, zoals eerder aangegeven, worden we 2e. De captain van het Rijk van Nijmegen was zich al rijk aan het rekenen. We zien Wilbert aankomen en ze spelen hole 18 nog uit. Uiteindelijk was het niet eens meer nodig, want Wilbert wint zijn partij overtuigend. Stand 9-7. Zoals gewoonlijk was het wachten op Volker. Je weet wat ze zeggen over onze oosterburen. Volker heeft een prima wedstrijd gespeeld en deelt de punten. Uitslag 10-8. We zijn 2e in de poule.

Uitslagen van de gespeelde wedstrijden:
BB – ’t Rijk van Sybrook 10 -8
BB – Zeewolde 9 -9
BB – Golfclub de Lochemse 7 – 11
BB – ’t Rijk van Nijmegen 10 – 8

Omdat we de 3e wedstrijd jammer genoeg verliezen was onze kans verkeken om kampioen te worden. We kijken terug op een paar geweldige weken en hebben genoten van de competitie. En wat we vooral niet moeten vergeten is een zeer verdienstelijk 2e plaats in de poule.

Een erg trotse captain is super tevreden met het behaalde resultaat. Ik wil Suresh, Paul, Volker, Wilbert en Hans heel hartelijk bedanken voor een gezellige, spannende maar vooral op een succesvolle NGF competitie 2019.

Faziel Chand
Captain heren 2

 

Heren 1 – 36 holes

De hele winter hebben wij als NGF spelers heren iedere zaterdag intensief getraind om ons voor te bereiden op het competitieseizoen 2019. En nu is alles alweer voorbij.

Voor ons Heren 1- 36 holes was het een bijzonder seizoen. Wij waren er na vele pogingen in geslaagd in de tweede klasse te komen. Ons doel was om niet weer meteen te degraderen.

Met het uit 2018 stammende onveranderde team (Remco Remijnse, Karsten Dittmar, Rudy Clerkx, Johannes van Ravenstein, Ben Dingemanse en Rüdiger Wenzel) hebben wij de uitdaging aangenomen. Ook onze reserve speler Rob Bindels heeft ons met zijn deelname tegen Nijmegen ondersteund.

Wij begonnen als gastheer op de eerste speeldag en konden ons een beeld scheppen van de andere teams. Nijmegen 1 was direct topfavoriet. Alle spelers hebben een handicap van 1.2 tot 4.9. De andere teams van Best 1, Gendersteyn 1 en Stippelberg 1 waren ongeveer even sterk als wij.

Daadwerkelijk hebben wij tegen Stippelberg 11:7 en tegen Best 17:1 gespeeld. Tegen Gendersteyn lukte het om er een gelijkspel van 9:9 uit te halen. Alleen tegen Nijmegen hebben wij verloren, helaas met 18:0. Hier waren wij kansloos. Uiteindelijk bereikten wij in onze poule als promovendus een mooie 2e plaats.

Als teamcaptain bedank al mijn medespelers er hartelijk voor dat ik altijd op eenieder kon rekenen. Ik verheug mij op het komende jaar en hoop dat wij dan weer met onze vaste groep een succesvol seizoen kunnen spelen.

Rüdiger Wenzel – TeamCaptain Heren 1

 

Verslag NGF competitie 2019 Heren Senioren 1 27 holes

Ons team bestond dit jaar uit de volgende spelers:
Piet Cremers, Cas Janssen, Harrie van Hout, Toon Teerling, Jacques Hesen, Laurens Weerepas, Jacques Schipper en captain Tjeu van der Cruijsen. Helaas is Laurens op zondag 19 mei j.l. overleden.

We begonnen de competitie met het gastheerschap op de eerste speeldag. Zoals altijd is de lunch en het diner op Bleijenbeek zeer goed verzorgd maar merken wij op dat de lunch te royaal is ten op zichten van de andere clubs die wij bezocht hebben en dat is een puntje voor evaluatie.

Op 19 april speelden wij op de Batouwe tegen Geijsteren en verloren verrassend met 11-7. Op 26 april waren wij te gast op Geijsteren en wonnen aldaar met 12-6 van de Tongelreep. Op 3 mei was de Dommel de ontvangende vereniging en wonnen wij met 16-2 van de Batouwe. De laatste wedstrijd werd gespeeld op de baan van Tongelreep en daar wisten wij De Dommel te verslaan met 14-4.

In de eindstand van onze poule eindigden wij op de tweede plaats omdat Geijsteren 1 winstpunt meer wist te behalen. Gekeken naar het aantal matchpunten waren wij veruit het sterkste team met 49 punten voor en 23 tegen. Kampioen Geijsteren had een score van 41 voor en 31 tegen.

Het is natuurlijk wel leuk om als kampioen de competitie te beëindigen maar aangezien we vorig jaar gepromoveerd waren uit de vierde klasse zou het wel erg snel gegaan zijn als we volgend jaar in de tweede klasse zouden uitkomen. We hebben een gezellige competitie achter de rug en zouden het NGF seizoen afsluiten met een driedaags teamuitje in de Belgische Kempen. Twee dagen ervoor overleed Laurens en is dit komen te vervallen.

Captain Tjeu van der Cruijsen.

 

Verslag Heren 1 – 27 holes

(Philip Mozes, Arie Arts, Marco Kraaijenzank, Yvo Collin, Roel Kamps, Han Hagedoorn, Ebert van Rooij)

Voor de eerste competitiewedstrijd reden we al vroeg naar het Gelderse ’t Zelle. De eerste kennismaking met onze tegenstanders voorspelde een spannende competitie aangezien de handicaps dicht bij elkaar lagen. Maar goed dat Marco als reserve meeging, want Ebert bleek bij aankomst zijn putter en lobwedge vergeten te zijn. Geijsteren was onze eerste tegenstander. Philip en Roel konden het in de greensomes net niet bolwerken. (1 down) Ebert en Yvo konden er op de laatste hole nog net een gelijkspel uit halen, omdat de sterk spelende koppel van Geijsteren het juist op deze hole af lieten weten. Arie en Han hadden geen probleem met hun tegenstanders (2 up) .. We waren erg gespannen hoe het verder bij de singles zo gaan lopen. Achteraf bleken die zorgen ongegrond, want eenieder won zijn match. Knap van Philip om van Rob van Heesch te winnen en ook Ebert won de strijd van een sterk spelende Hans de Bie. Uitslag 15-3.

De tweede wedstrijd speelde zich af op de Heelsumse, waar de Berendonck onze tegenstander was. De ploeg kenden we nog van 2 jaar geleden. Zij hadden hun eerste wedstrijd van Heelsum gewonnen. Als wij vandaag zouden winnen zouden we goede zaken doen. We wonnen 2 van de 3 greensomes, dus rekenden we uit dat we bij 3 gewonnen singles winnaar zouden zijn. Helaas pakte het anders uit en wonnen alleen Yvo (4&2) en Roel (2&1) hun match. Pijnlijk was het missen van een laatste put van Ebert voor de half en daarmee een gelijke stand. De bal bleef op het randje van de hole liggen. ’t Zelle kwam deze dag voor het eerst aan de start met een overwinning van 13-5 op Geijsteren. Het was een prachtige golfdag op een hele mooie heidebaan en fijne horeca na afloop.

Na het debacle van Heelsum konden we op onze derde competitiedag even uitslapen want Geijsteren was gastheer en de start pas om 10.30. Heelsum was onze tegenstander met handicaps nagenoeg gelijk aan die van ons. Philip en Roel wonnen hun match en ook Yvo en Ebert speelden na een hevige strijd als sinds 3 jaar ongeslagen duo gelijk. Jammer dat Marco en Han het net niet bol konden werken. In de singles wist Philip ondanks de nodige afzwaaiers, maar dankzij miraculeuze reddingen zijn match te winnen (1 up). Ook Roel, die profwaardig speelde, maakte gehakt van zijn tegenstander(8&6). Yvo kon een achterstand op het eind omzetten in winst (3&2) Marco had zich goed voorbereid, maar sloeg soms iets te ver wat hem duur kwam te staan en op het nippertje verloor (1 down). Ebert verspeelde een voorsprong van 4 up (weer) op de laatste hole en eindigde gelijk. Han zorgde er voor (2 up) dat we uiteindelijk uitkwamen op een winst van 14-4. De Berendonck won echter onverwachts van het hoog ingeschatte team van ’t Zelle. De laatste wedstrijd spelen we tegen ’t Zelle maar de Berendonck is zo goed al kampioen, omdat zij dan tegen het toch wat zwakkere Geijsteren spelen en wij tegen ’t Zelle. Maar wij, als hecht team, geven de moed nog niet op!!

Ebert van Rooij


Week 19

Dames 2 – 27 holes

Zondag 12 mei werd op onze baan de slotwedstrijd om het kampioenschap dames 2 27 holes gespeeld. De dames van de Peelse en Crossmoor streden om de eerste plek. In het belang van deze wedstrijd mochten de dames op hole 1 starten,na overleg tussen de teamcaptains van D1, want op 10 starten vond men toch wel een beetje too much!

Rond 19.00 uur werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Peelse dames, zij promoveren naar de eerste klasse en komen wellicht onze dames 1 tegen in de poule volgend jaar. De dames van de Edese golfclub zijn jammer genoeg gedegradeerd, maar hebben ons belooft om over 2 jaar weer 2e klasse te spelen! Na alle toespraken door de aanwezige captains van alle teams genoten we van een heerlijk 3 gangen menu. Chapeau aan de koks en horeca!

Rest ons nog te melden dat de teams erg verrast waren door het aanbieden van de vouchers. Ze komen graag terug naar, wat een van de speelsters van Haverlei memoreerde, veruit de mooiste baan uit onze competitie! Dus bij deze ook een woord van dank aan de greenkeeping voor het prima onderhoud van onze baan.

Namens dames 2
Riet Verijdt


Week 18

Dames 1-27 holes – Dag 4 – 28 april 2019

NGF competetie – 2e klasse –D215

Onze 4e speeldag alweer. De voorspellingen waren afschuwelijk. Regen, wind en onweersbuien zouden ons te wachten staan. Zelfs al gekeken wanneer de reservedag gepland stond want echt positief was de weersvoorspelling niet.

Er stond voor ons heel wat op het spel want met 6 wedstrijdpunten uit 3 wedstrijden (kortom tot nu toe alles gewonnen) konden wij al kampioen worden nog voordat de laatste speeldag op 12 mei gespeeld zou zijn. Wij misten onze vaste kracht Wilma en hadden met onze invalster Henriëtte Colin al geoefend op de Berendonck waar de 4e speeldag plaatsvond.

De Berendonck was voor velen van ons niet speciaal een baan waar wij met warme gevoelens aan konden denken vandaar dat het merendeel van het team toch maar voorgespeeld heeft om de baan beter de baas te kunnen. Na het voorspelen waren de benauwde gevoelens over de baan al minder.

’s Ochtends de greensomes in de vaste samenstelling: Judith Fiolet en Marja Kom, Anita Schrijvers en Sasja Spee en als laatste stel Geeranne Gimbrère met (invalster) Henriëtte Colin. Al snel kwamen wij allen binnen met 3up/2 te gaan voor elk van de greensome couples (winst dus); 6-0 voor Bleijenbeek.

’s Middags de singles: Wij moesten nog minimaal 3 punten binnenhalen omdat 9-9 voor ons kampioenschap al voldoende zou zijn. Zelf speelde ik zoals gebruikelijk de 1e single en gelukkig zat ik goed in het spel, na 8 holes al 5 up, nu nog dit vast te houden of liever nog uitbouwen. Gelukkig lukte dit vrij aardig en na 13 holes 6 up/5 te gaan, 2 punten binnen. Even ons publiek begroet, mijn echtgenoot en onze Wilma, die kwamen aanmoedigen en toen gauw polshoogte nemen bij de overige partijen. Geeranne meldde mij dat zij nog een stevige pot had te gaan; maar daar kwam onze jongste aan: Sasja met grote smile YES de winst was binnen ook zij had met 6 up/5 te gaan gewonnen. De winst in onze poule was binnen en de promotie naar de 1e klasse is een feit. De andere dames druppelden ook binnen en de einduitslag was 14-4 voor Bleijenbeek.

Al met al zijn wij overtuigend kampioen geworden met 8 punten uit 4 wedstrijden. Op 12 mei ontvangen wij thuis de overige teams en zullen wij door deze teams (en wellicht ook onze eigen club?) gekroond worden tot kampioenes, ons voorproefje hebben wij al ontvangen.
” Trots op mijn dames, en dank jullie wel, ook Gerrie- niet op de foto- die met ons meegetraind heeft- en beschikbaar voor ons was”.

Namens Dames 1, Captain Marja

Vlnr: Wilma Smits, Judith Fiolet, Marja Kom, Geeranne Gimbrère, (invalster) Henriëtte Colin, Anita Schrijvers, Sasja Spee

 

Dames 2 – 27 holes

Afgelopen winter hebben we opnieuw met ons damesteam onder verschillende weersomstandigheden het trainingsprogramma doorlopen onder bezielende leiding van Arno. Daarnaast zijn we op ons jaarlijks trainingsweekend geweest (dit jaar Drenthe) waaraan ook enkele dames van het dames 1 team deelnamen. Dit alles ter voorbereiding op de komende competitie!

En dus togen we op 31 maart vol goede moed naar golfbaan Haverleij waar we het tegen het team van Crossmoor moesten opnemen. Voor ons een oude bekende, we hadden in 2016 ook tegen dat team gespeeld en toen … ja toen met overmacht gewonnen. Helaas verloren we met 7-11 en dat was wel een domper (hoogmoed?).

Op zondag 7 april moesten we het op Crossmoor opnemen tegen het team van de Peelse. Ook al een oude bekende. De Peelse, Crossmoor en wij zaten in 2016 allen in dezelfde poule. Bij deze wedstrijd waren we extra gefocust om punten te behalen. We verloren met 2-16. Deze score doet vermoeden dat de tegenstanders van de Peelse over ons heen walsten! Toch was dat zeker niet zo. Helaas verloren enkele dames van ons team de wedstrijd op de laatste hole. Het huilen stond ons nader dan het lachen. Gelukkig was het die dag prachtig zonnig weer en hebben we ons verdriet enigszins kunnen verzachten met enkele glaasjes wijn op het gezellige terras.

Inmiddels was duidelijk dat er nu toch echt punten gescoord moesten worden. Besproken werd of we onze tactiek moest veranderen of dat de samenstelling van de greensomes ‘s morgens op de schop moest. Maar onze nieuwe teamcaptain hield het hoofd koel en gaf aanwijzingen dat wij rustig moesten blijven, ons spel moesten spelen, ons vast moesten bijten in de tegenstander bij een dreigend verlies en hole voor hole concentreren bij winst totdat je daadwerkelijk gefinished was!
Vol vertrouwen reden we op 14 april naar de Edese. Daar namen we het op tegen het team van Haverleij. We kregen het niet cadeau; maar de peptalk van onze captain had geholpen. We wonnen met 11-7.

Na een week van uitrusten, trainen, familiebezoekjes afleggen, paaseieren eten (en zonden die overdacht werden), gingen we enigszins wat gestresst naar de Peelse. Daar speelden wij zondag 28 april, tevens onze laatste wedstrijd, tegen het team van de Edese. En wij moesten minstens gelijk spelen maar eigenlijk winnen om te handhaven in de 2e klasse. ‘s Morgens speelden we 3-3. ‘s Middags is door menig speelster een echte strijd geleverd waarbij enkele partijen gewonnen werden op de 18e hole. Uitslag 13-5 voor ons.

Zoals vermeld hebben wij onze laatste competitiewedstrijd van 2019 gespeeld. Op 12 mei verzorgen wij de ontvangst en wordt op onze mooie golfbaan de strijd geleverd om het kampioenschap. Het gaat tussen de teams van de Peelse en Crossmoor. Wij hopen deze dag alle teams net zo warm te verwelkomen als zij ons elke keer hebben ontvangen.

Voor ons zit het er qua golfen op en wij kijken terug op een sportieve en gezellige tijd.

Marijke van Dam

 


Week 15

Heren 2 – 36 holes

In alle vroegte (06.45 uur) vertrokken we naar Het Rijk van Sybrook. Op het programma staat de wedstrijd tegen Zeewolde. Een tegenstander die, vorig jaar 27 holes speelde, moeite heeft om punten binnen te halen. Wederom werden we correct onthaald door onze gastheren met koffie en krentenwegge. Iedereen heeft rustig kunnen inslaan en stipt om 09.00 uur slaat de eerste flight af.
We komen keurig op tijd weer binnen voor een goed verzorgde lunch. Helaas verliezen we alle foursomes. Willen we nog winnen of gelijk spelen moeten we alles uit de kast halen. Onze captain beurt ons op en inspireert ons voor de singles. Na de lunch slaan de eerste singles af. Wilbert start als eerste en heeft totaal geen moeite met zijn tegenstander. Hij wint met gemak 3/2. Als 2e start Hans, hij speelt tegen een speler die handicap 9.7 heeft. Ook Hans sluit zijn partij moeiteloos af met 4/3. Paul heeft het geluk dat hij mag starten tegen de beste speler, op papier, van Zeewolde met handicap 8.4. Na 6 down gestaan te hebben, weet Paul zich te herpakken. Hij slaat de ene geweldige drive na de andere, zoals we van Paul gewend zijn, van rechts naar links. Zijn tegenstander is totaal van de kaart en Paul speelt uiteindelijk gelijk. En dan onze captain, na een geweldige afslag van hem als van zijn solidaire tegenstander, loopt hij achter de feiten. Na 3 holes gespeeld te hebben staat hij 3 down. Hij ziet dat zijn tegenstander na 27 holes tekenen van vermoeidheid begint te tonen Dit was het moment om toe te slaan. Dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan. Hij is en blijft zo koelbloedig, op de laatste hole wint hij met 1 up. Stand 7-7. Het wachten was op Suresh en Volker. Zoals jullie weten is Suresh een man van weinig woorden maar blinkt uit in daden. Zijn tegenstander is afgedroogd, uitslag 5/3. Stand 9-7 voor BB. We zien Volker aankomen lopen, en zoals in ons eerste verslag vermeld, ook nu vertoont hij totaal geen emotie. Het was erg spannend wat het resultaat zou zijn. Helaas heeft Volker het onderspit moeten delven. Stand 9-9. Onze captain kon zijn geluk niet op, en bedankt zijn mannen voor het resultaat. Hoe je het went of keert dit voelt als een overwinning.

Groet,

Faziel Chand

 

Dames 1 – 27 holes

Op de prachtig gelegen oudste baan van Gelderland, De Rosendaelsche, speelden wij de derde competitiewedstrijd tegen een andere Gelderse club, de Batouwe, die zich na onze resultaten van de laatste weken duidelijk versterkt hadden met een single hcper.
Voor sommige was een gezellig praatje door de baan minder gewenst dus bleef het bij mooie ballen slaan en de stand noteren.
Op hole 7 werden we positief verrast door een aantal Schotse Hooglanders, die keken hun ogen uit hoe dat spelletje golf wel ging. We laten ons niet op de kop zitten, we kwamen met 4-2 uit de doubles.
In de middag na een heerlijke lunch gingen we op pad voor de singles, daar hebben we 9 punten uit gescored. Uitslag 13-5.
Onze doelstelling om Kampioen te worden komt steeds dichterbij, maar we zitten nog steeds met de huid en iets van de beer.
Wilma we zullen je missen de 28 e maar voor jou toch een fijne tijd.

Judith Fiolet

 

 


Week 14

Heren 2 – 36 holes

Eindelijk was het zo ver, voor onze eerste competitie wedstrijd moesten we zondag 7 april afreizen naar de Lochemse Golf&Countryclub de Graafschap in Lochem. Ontvangst door de Lochemse gastheren was net als bij ons prima. We moesten tegen de koploper ‘t Rijk van Sybrook. Een week eerder hadden ze met ruime cijfers gewonnen van het Rijk van Nijmegen. De eerste koppel Paul en Faziel wonnen de foursome met 1 up. Hans en Wilbert hadden een makkelijke ochtend, ze wonnen met 6 om 5. Volker en Suresh verliezen jammer genoeg de partij. Na een uitgebreide lunch werden de singles gespeeld. Hans had wederom een makkelijke middag, ook al moest hij tegen een single handicapper (6.9), hij won zijn partij overtuigend. Paul verliest zijn partij jammer genoeg op de 18e. Suresh en Faziel komen aangelopen en geven aan dat zij de partij helaas hebben verloren. Het wachten was nu op Wilbert en Volker. Tussenstand 8 om 6 voor het Rijk van Sybrook. Onze tegenstanders waren min of meer al aan het proosten op de overwinning. Terloops maakte ik de opmerking dat je de huid niet moet verkopen voor de beer geschoten is. Wilbert heeft een prima wedstrijd gespeeld en zijn tegenstander had niet veel in te brengen. Stand werd toen gelijk. Volker liet even op zich wachten en uiteindelijk kwam hij samen in de buggy van de tegenstander teruggereden. Aan Volker kun je namelijk niet zien of hij gewonnen of verloren heeft, uiteindelijk verschijnt er een glimlach van oor tot oor op zijn gezicht. We hebben de eerste wedstrijd met een mooie overwinning afgesloten. Mannen jullie captain is trots op jullie en op het behaalde resultaat.

Heren Senioren 1 – 27 holes

Op vrijdag 12 april starten wij onze competitie met een thuiswedstrijd. Het is dus nog een weekje toekijken maar dat wil niet zeggen dat we stil zitten. Onze teamleden nemen frequent deel aan de clubwedstrijden en regelmatig worden er mooie scores genoteerd. Een bijzondere vermelding verdient onze co-captain Piet Cremers. Diverse keren heeft hij al ruim 30 bruto punten gescoord en tijdens de eerste National NGF Senioren wedstrijd die op 6 april j.l. op de Stippelberg werd gespeeld, wist hij gedeeld 2e te worden in een veld van 78 deelnemers. Vijf boven par is op de Stippelberg een geweldige uitslag maar nog mooier zag het leaderboard eruit waar Bleijenbeek prijkte tussen de Hilversumsche, de Koninklijke Haagsche, de Eindhovensche, de Noordwijkse, de Pan, Prise d’Eau, etc. Op gedeeld 16 komt Tom Okker voorbij met 9 boven par.
Piet, namens je teamleden, van harte gefeliciteerd en we rekenen op je in de competitie want we verwachten zware tegenstand na onze promotie van vorig jaar.

Captain Tjeu

p.s. Zouden we onze clubnaam ook niet moeten wijzigen in de Bleijenbeeksche.

 

Dames 1 – 27 holes

Zondag 7 april 2019

Na de glorieuze overwinning van de vorige keer togen we uiteraard vol zelfvertrouwen naar de Batouwe in Tiel. Aldaar scheen de zon; stonden al veel fruitbomen in boei en klepperden de ooievaars. De dag kon dus niet meer stuk.

 

 

 

 

‘s Ochtends werden onze jonkies een beetje misleid door de dames van Welderen die werkelijk alles rechtdoor sloegen en dus moesten deze punten worden ingeleverd. De andere twee greensomes waren voor Bleijenbeek en ook alle singles hebben we gewonnen.
Resultaat 16-2. Dames de promotie komt in zicht, maar hoe was dat ook al weer met de huid van de beer?
In ieder geval hopen we a.s. zondag op de Rosendaelsche net zo’n mooie dag te hebben.

Wilma Smits


week 13

Dames 1 – 27 holes

Zondag 29 maart 2019, we spelen op Welderen tegen de Berendonck. Dit jaar voor het eerst 27 holes d.w.z. 9 holes greensome en 18 holes single. Wij kennen het team van de Berendonck en ook zij spelen voor het eerst geen 36 holes meer. Op papier is dit het sterkste team uit onze poule.

Dit jaar een nieuwe greensome opstelling geprobeerd en na 3 wedstrijden van 9 holes kwamen we met 5 punten binnen, we gingen opgetogen lunchen. Nu nog de singles. Onze eerste single had geen enkele kans en moest worden opgeofferd. De 2e single ging gelukkig beter en Geeranne won haar wedstrijd. De 3e single ging helaas verloren. In het clubhuis met 7-5 zei onze tegenstandster nog dat het zo jammer was dat de denkbeeldige finale nu al gespeeld werd en dat 9-9 toch niet zo leuk is, want daarna gaat het om de “doelsaldo’s” van de andere wedstrijden. Dit was toch wel heel voorbarig. Want gelukkig kwamen onze jonge dames met de winst uit de 4e , 5e en 6e partij binnen! Het werd dus gelukkig geen 9-9 maar 13-5 voor Bleijenbeek. Chapeau dames 1.

Geeranne en Marja