Riet en Loem 2e in Landelijke finale Handicart Trofee 2017.

12 oktober mochten Riet Verijdt en ik (Loem Hopman) de landelijke finale van de Handicart Trofee 2017 spelen op GC Anderstein, in Maarsbergen. Om 9.30 uur kwam Riet mij ophalen en begon de reis. Deze verliep vlotjes zodat we rond 10.30 uur al op Anderstein arriveerden.

Na de koffie en een sneetje krentenbrood met spijs nog even naar de driving range en putting green en daarna met lunchpakket naar onze starthole. Van de drie lussen die Anderstein heeft moesten we de Heuvelrug en de Heide lopen. Onze starthole was Heuvelrug 8 een lange par 5. Om daar te komen viel nog niet mee. Ruim 1 km voor we op de tee van hole 8 waren. Onze flightgenoten, Thijs en Hans van GC Almeerder Hout, hadden nog meer moeite om de tee te vinden, maar uiteindelijk konden we toch met wat vertraging starten.

We hadden een vliegende start met twee parren op de eerste twee holes. Riet putte zo goed dat mijn putter in de tas kon blijven. Helaas konden we deze start geen 18 holes volhouden, maar we kwamen wel zonder strepen binnen. Het resultaat 38 stableford punten. We waren niet ontevreden maar verwachtten dat de hoogste score boven de 40 zou liggen.

Na het douchen de borrel en de bitterballen, werden we om 18.30 aan tafel verwacht voor het diner. Zoals verwacht was de hoogste score 43, gemaakt door het team van de Efteling. Maar wie schetst onze verbazing dat we met onze 38 punten een mooie tweede plaats hadden verdient. Als prijs kregen we greenfee’s met dagschotel voor GC Anderstein. Het is een heel mooie lange baan, vanaf geel ruim 6000 meter. Nadeel was dat de afstanden tussen de verschillende holes best groot was. Na nog een kopje koffie werd rond 20.00 uur de thuisreis aanvaard en om 21.15 uur was ik weer veilig op Plasmolen gearriveerd.

Een mooie dag, met leuke mensen, een prachtige baan en schitterend weer.

Riet en Loem.