Terry Janssen wint StrokePlay Challenge 2017

Afgelopen Zondag, 8 oktober 2017, is de vierde en laatste wedstrijd gespeeld om de strokeplay challenge 2017. Deze nieuwe competitie ontstond door enkele enthousiasten die meer strokeplay wedstrijden wilden spelen. De competitie bestaat uit een totaal van 4 wedstrijden, waarvan de 3 beste ronden meetellen voor de totaalscore. Met andere woorden, de speler die minimaal 3 ronden speelt, telt alle slagen bij elkaar en er komt een klassement tot stand.

Dan de wedstrijd zelf: er hadden zich in totaal 22 spelers ingeschreven voor deze laatste wedstrijd. Gestart werd er in omgekeerde volgorde van de stand na 3 wedstrijden. Voor mij betekende dit dat ik in de laatste flight zou starten samen met Piet. De baan was zwaar nadat er op zaterdag en zondagmorgen veel regen gevallen was. Fairways waren nat en zelfs op de greens lag er water. Na een matige start op de eerste en tweede hole ging ik beter spelen en liep de eerste 9 holes in plus 3. De tweede 9 holes, die me doorgaans beter liggen, liep ik goed met birdies op 14 en 16. Ondanks een bogey op 18, haalde ik een score van 78, vijf boven de baan en precies mijn handicap. Uiteindelijk voldoende om de eerste strokeplay challenge te winnen.

Uitslag van de competitie (volledige uitslag te vinden op de website onder competities 2017):Uitslag strokeplay challenge golfclub Bleijenbeek

Alle deelnemers aan deze competitie bedankt voor het meedoen dit seizoen en natuurlijk ook een bedankje aan de organisatie die deze competitie opgezet heeft. Ik ga volgend jaar zeker weer meedoen.

Terry Janssen