Tien vragen aan Rudy Clerkx, de winnaar van de 3 x 18 CC, alle 4 bekers

1. Wat doe je in het dagelijkse leven, wat wil je worden?
Ik werk voor Defensie, bij een bewakingseenheid die materialen van de luchtmacht beveiligt zowel op de grond als soms ook in de lucht.

2. Wanneer ben je met golf begonnen?
Ik ben begonnen toen ik 15/16 jaar was. Na vier jaar ben ik gestopt. Ik ben nu in mijn derde seizoen nadat ik opnieuw ben begonnen.

3. Bij welke verenigingen heb je gespeeld?
Eerst speelde ik op Roobeek zoals zoveel leden van Bleijenbeek. Daarna bij de jeugd op de Peelse. Omdat ik dikwijls moest afzeggen ben ik daar gestopt. Toen mijn moeder mij een keer meenam naar Bleijenbeek vond ik het toch wel een leuk spelletje, zodat ik golf toen weer heb opgepakt.

4. Wat is je hcp en welke hcp denk je te kunnen halen?
Momenteel is mijn hcp 4.6. Voor dit jaar was mijn doel 5.0 dus dat heb ik gehaald. Ik denk dat ik 2.0 zou kunnen bereiken.

5. Je hebt talent, vind je dat zelf ook? Van wie heb je dat? Of is het alleen maar door training?
Ik zal wel talent hebben, maar ik voel dat zelf niet zo. Van wie ik dat zou hebben? Wat een lastige vraag om te beantwoorden. Nou vooruit, Misschien het meest van mijn moeder maar de stimulans komt van mijn vader. Zo dat hebben we mooi opgelost. Maar het is voornamelijk hard trainen.

6. Wat is je mooiste golfherinnering?
Die gaat nu komen. Eind augustus kom ik uit op de E.K. voor Defensie in Château de Cély in Frankrijk. Daarna ga ik naar de militaire wereldspelen in China die in oktober plaatsvinden.

7. Hoeveel dagen ben je met golf bezig?
Tijdens mijn vakanties elke dag. Normaliter 3 á 4 keer per week.

8. Hoe reageer je als je een heel slechte bal hebt gespeeld? Of een slechte hole? En als je een slechte dag hebt?
Eerst beheerst gefrustreerd. Ik gooi niet met stokken of zo. De eerstvolgende hole ben ik het alweer vergeten. Na een slechte dag pik ik een lekker biertje en ga naar bed.

9. Wat is de gemiddelde lengte van je slagen met driver, ijzers. Hoe ver was je verste slag?
Met de driver gemiddeld 260/270 meter, ijzer 5-175; 6- 165; 7-150 . Tijdens de longest day heb ik mijn verste slag geslagen, bijna 300 meter op hole 3 (op Bleijenbeek), net voor de greenside bunker.

10. Welke spelvorm vind je het leukste? Toernooi, Competitie, Matchplay, Strokeplay?
Ik vind competitie en strokeplay het leukste.