Tussenstand Roofridders 2019-2020

De tussenstand vind je onder
Diversen > Clubklassementen > Roofridder

 

 

 

 

 

 

Seulement pour les amateurs

Deze week is het de beurt aan de rubriek 10-regelgeving en spelvormen.
Een rubriek dus voor de echte liefhebbers. Wanneer ik de meeste roofridders doordringend aankijk zie ik toch dat er zeer verschillend gedacht wordt over het zich exact houden aan de regels of zoals ook wel geringschattend regeltjes genoemd. Tja, roofridders behoren nu eenmaal niet tot het meest oppassende volkje. In dat geval had men hen wel edellieden genoemd
Voor de bibliotheek is het achterhaalde kost. Regels worden zo vaak veranderd en aangepast dat het niet echt interessant is. Wat leuk is zijn boekjes met allerlei spelvormen. Af en toe moet er een andere invulling voor een tournooi bedacht worden en dan komt zoiets natuurlijk goed van pas.
Even iets anders. De strijd om de eerste plaats van het klassement is in volle gang. Het doet hofnar deugd dat veel A.R.A.leden hun posities nauwkeurig volgen. Het is gebleken dat niet iedereen de gave van analiseren en deduceren voldoende heeft meegekregen. Daarom een verklaring voor de kleuren van de getallen op de ranglijst.
0 en 1= zwart; 2=rood; 3=blauw; 4=groen; Dit seizoen is nog geen 5 genoteerd. Dat is geel op een grijze ondergrond. De cijfers achter je naam geven jouw hoogste aantal stablefordpunten per hole in dit seizoen aan.

Hofnar

A.R.A.  12-12-2019

In het hoofd zit meer kracht dan in de spieren

De welhaast belangrijkste rubriek is deze week aan de beurt. Instructie mentaal.
Van Tiger Woods, Joost Steenkamer tot Antoni Girod dienen wij de adviezen op te zuigen.
Hier kan men werkelijk wat leren. Een voorbeeldje:
Rendier kwam in zijn playmobile voorrijden. Daar stond een zwaaiende greenkeeper Geert. Geen buggy’s in de baan. Wat nu. Rendier had al jaren geen achttien holes meer gelopen. Dat kon hij niet meer volhouden. Dan maar niet starten? € 2,00 brandden in zijn broekzak. Misschien een klein tasje met maar een paar stokken? Hij zou altijd kunnen stoppen als het niet meer ging. Doordat hij in de bibliotheek alle boeken door zijn handen had laten gaan was hij mentaal ijzersterk geworden. Dus daar ging hij. Resultaat? Door een positieve gedachtenpositie, voor de meer intellectuelen onder ons ‘mind set’ volbracht hij de ronde. Sterker nog een birdie en een tweede plaats viel hem ten deel en voor het eerst sinds maanden weer eens in de buffer. ‘s Avonds nam hij zich wel voor de volgende dag de rubriek fysiek nog eens door te nemen. Beenspieren en rug hadden protesten ingediend. Deze werden echter niet ontvankelijk verklaard. Dat wordt volgende week dus weer tasje op de rug.
Uitnodiging: Indien er een dag komt dat de baan niet bespeelbaar is tijdens de roofriddercompetitie zouden we gezamelijk een kijkje in de bieb kunnen nemen. Kop snert erachteraan en toch van de straat.

Hofnar

A.R.A. 5-12-2019

Geloof niet alles wat men zegt

Het was dinsdagavond. Hofnar zat trillend naar de weersverwachting voor woensdag te kijken. Zowel op de computer als op de teevee zag het er erg nat uit. Hij moet nu eenmaal oppassen omdat hij een eerbiedwaardige leeftijd bereikt heeft. Kou is niet zo’n probleem, maar wind samen met regen wel degelijk. De conclusie moest dus zijn: ‘Niet inschrijven’.
Woensdag derhalve besteed aan huishoudelijke verplichtingen, onderwijl loerend naar de overvloedige regenbuien, die er maar niet kwamen.
Na de resultaten bestudeerd te hebben heeft hij de boot gemist. Het zal de stoomboot wel geweest zijn. De Sint strooide royaal met stableford punten. Hofnar heeft daarom besloten dit keer de weervoorspellers de zwarte piet toe te spelen en hen verantwoordelijk te stellen voor zijn lage klassering op de roofriddersstand.
Wat men wel kan geloven is wat is vastgelegd in de boeken die onder rubriek 8 ‘instructie fysiek’ te vinden is. Daartoe dient men naar de bibliotheek van het Nederlands Golf Museum te gaan, zoals degenen die wekelijks de begeleidende tekst bij de stand Roofridders volgen wel weten.

Hofnar

A.R.A. 28-11-2019

De wens is de vader van de gedachte

Niet minder dan 88 Engelse en 57 Nederlandse boeken kun je vinden onder de rubriek 7: instructie algemeen. Vele top pro’s en spelers van wereldniveau hebben hun ervaringen en adviezen aan geduldig papier toevertrouwd.
Wie zijn wij dat we al die goedbedoelde tips aan ons voorbij zouden laten gaan. Natuurlijk is er al veel achterhaald, maar steeds dezelfde fouten komen weer terug. Niet alleen bij deze top spelers maar ook bij ons amateurs. Hofnar meent te kunnen concluderen, dat zijn raadgeving om de lectuur over het korte spel en putten te raadplegen door een aantal roofridders ter harte is genomen. Hij leidt dit af aan de scores die afgelopen woensdag met name op de Par 3/4 en P&P genoteerd werden door een aantal buitenlanders. Ik noem ze hier maar even. Twan Litjens, Harry van Hout en Johannes van Ravenstein. Het kan ook wishfull thinking zijn.
Maar toch, een bezoekje aan de bieb van het golfmuseum is echt de moeite waard.
Voorlopig is het nog gratis ook. Als dat niet helpt……

Hofnar

A.R.A. 20-11-’19

Earth, wind and fire

Als je aan swingen denkt komt de bovenstaande naam al snel boven drijven.
Je voelt de aarde onder je voeten als een magneet aan je lichaam trekken… oh die heerlijke basis. De wind waait door je weelderige haardos of over de kale schedel en werkt verkoelend op de hitte van de opwinding. De vurige wens, sterker nog, de bijna onbedwingbare drang om de heupen soepel te bewegen. Het lijkt zo simpel, maar probeer het maar eens. Zo ingewikkeld als het arrangeren van de muziek voor de in de aanhef genoemde band zo moeilijk is het een golfbal al swingend te raken.
Een goed bedoelde swing ontaardt maar al te gauw in een onbeheerste mep.
Hoe bereik je dan toch het walhalla van de perfect swing?
Ga naar de bibliotheek van ons golfmuseum en kijk onder de rubriek 6 De swing.
Een wereld zal voor je open gaan. Een keur van experts heeft zijn aanwijzingen aan het papier toevertrouwd. Mocht de kennis van de Engelse taal niet toereikend zijn dan vind je ook de nodige boeken in het Nederlands.

Hofnar

A.R.A. 14-11-’19

In de put – uit de put

Het grootste verlies en de grootste winst worden respectievelijk op de green geleden of behaald. Een waarheid als een koe!
Gelukkig komen deze dieren hier normaalgesproken niet voor. Te weinig gras. Stel je voor.
In de bieb van het museum hebben we een speciale rubriek met literatuur over het putten ingericht. Je kunt er zeven boeken in het Engels en één in het Nederlands vinden die vol staan met aanwijzingen en tips over dit meest beslissende onderdeel van een rondje golf.
Trek eens een paar minuten uit om hier een kijkje in te nemen. Je zult verrast worden.

Hofnar

A.R.A. 6-11-’19

Beste roofridders

Misschien onbekend bij jullie maar behalve achter het alter-ego Hofnar gaat er ook nog een Rendier schuil.
Een van de taken die hij op zich heeft genomen is bibliothecaris van het Nederlands Golfmuseum, gevestigd alhier.
Het zal eenieder duidelijk zijn dat praatjes in dichtvorm niet in een serieuze, zichzelf respecterende bibliotheek thuishoren.
Wel is een opgestoken (wijs)vinger op zijn plaats.
Aangezien er op zowel psychologisch als fysiologisch gebied van de golfprestaties het een en ander bij jullie is te verbeteren heb ik mij voorgenomen gedurende dit seizoen enkele juweeltjes uit de bibliotheek onder jullie aandacht te brengen.
Daar worden jullie dan geacht goede nota van te nemen. Het is toegestaan om naar aanleiding daarvan een bezoek aan het museum te brengen en de betreffende lectuur in te zien.
Om diepgaande bestudering van de resultaten en daaraanvolgend juiste informatie te kunnen verstrekken heeft ondergetekende daar steeds een week voor nodig.
De eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen leverde direct een unicum op. Nog nooit in de elf voorgaande edities van de A.R.A. werd de par 3/4 tweemaal in dezelfde wedstrijd bespeeld. Het gevolg was dat de teKORTkomingen in het Korte Spel direct opgevallen waren.
Onder rubriek 5 – KORT SPEL vinden jullie elf boeken, waarvan Golf’s short game for Dummies de meest aansprekende titel draagt. Basiskennis van de Engelse taal is aanbevolen.

Hofnar