Tussenstand Roofridders 2019-2020

De tussenstand vind je onder
Diversen > Clubklassementen > Roofridder

 

 

 

 

 

Earth, wind and fire

Als je aan swingen denkt komt de bovenstaande naam al snel boven drijven.
Je voelt de aarde onder je voeten als een magneet aan je lichaam trekken… oh die heerlijke basis. De wind waait door je weelderige haardos of over de kale schedel en werkt verkoelend op de hitte van de opwinding. De vurige wens, sterker nog, de bijna onbedwingbare drang om de heupen soepel te bewegen. Het lijkt zo simpel, maar probeer het maar eens. Zo ingewikkeld als het arrangeren van de muziek voor de in de aanhef genoemde band zo moeilijk is het een golfbal al swingend te raken.
Een goed bedoelde swing ontaardt maar al te gauw in een onbeheerste mep.
Hoe bereik je dan toch het walhalla van de perfect swing?
Ga naar de bibliotheek van ons golfmuseum en kijk onder de rubriek 6 De swing.
Een wereld zal voor je open gaan. Een keur van experts heeft zijn aanwijzingen aan het papier toevertrouwd. Mocht de kennis van de Engelse taal niet toereikend zijn dan vind je ook de nodige boeken in het Nederlands.

Hofnar

A.R.A. 14-11-’19

In de put – uit de put

Het grootste verlies en de grootste winst worden respectievelijk op de green geleden of behaald. Een waarheid als een koe!
Gelukkig komen deze dieren hier normaalgesproken niet voor. Te weinig gras. Stel je voor.
In de bieb van het museum hebben we een speciale rubriek met literatuur over het putten ingericht. Je kunt er zeven boeken in het Engels en één in het Nederlands vinden die vol staan met aanwijzingen en tips over dit meest beslissende onderdeel van een rondje golf.
Trek eens een paar minuten uit om hier een kijkje in te nemen. Je zult verrast worden.

Hofnar

A.R.A. 6-11-’19

Beste roofridders

Misschien onbekend bij jullie maar behalve achter het alter-ego Hofnar gaat er ook nog een Rendier schuil.
Een van de taken die hij op zich heeft genomen is bibliothecaris van het Nederlands Golfmuseum, gevestigd alhier.
Het zal eenieder duidelijk zijn dat praatjes in dichtvorm niet in een serieuze, zichzelf respecterende bibliotheek thuishoren.
Wel is een opgestoken (wijs)vinger op zijn plaats.
Aangezien er op zowel psychologisch als fysiologisch gebied van de golfprestaties het een en ander bij jullie is te verbeteren heb ik mij voorgenomen gedurende dit seizoen enkele juweeltjes uit de bibliotheek onder jullie aandacht te brengen.
Daar worden jullie dan geacht goede nota van te nemen. Het is toegestaan om naar aanleiding daarvan een bezoek aan het museum te brengen en de betreffende lectuur in te zien.
Om diepgaande bestudering van de resultaten en daaraanvolgend juiste informatie te kunnen verstrekken heeft ondergetekende daar steeds een week voor nodig.
De eerste wedstrijd van dit nieuwe seizoen leverde direct een unicum op. Nog nooit in de elf voorgaande edities van de A.R.A. werd de par 3/4 tweemaal in dezelfde wedstrijd bespeeld. Het gevolg was dat de teKORTkomingen in het Korte Spel direct opgevallen waren.
Onder rubriek 5 – KORT SPEL vinden jullie elf boeken, waarvan Golf’s short game for Dummies de meest aansprekende titel draagt. Basiskennis van de Engelse taal is aanbevolen.

Hofnar