Verrassende winnaars herendagzomercompetities 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 vond de slotdag plaats van het zomerseizoen van de herendag. 32 Heren hadden zich om 10:00 uur verzameld op de diverse tees voor de shotgun van de stablefordwedstrijd. Na afloop werden, tijdens een hapje en een drankje, de winnaars van de diverse klassementen bekendgemaakt.

Gedurende het zomerseizoen spelen de heren hun wedstrijden voor 3 competities: 18-holes strokeplay, 18-holes stableford en een combinatie van 9 holes CC, 9 holes Par ¾ en 9 holes Pitch en Putt. Na elke wedstrijd wordt een dagklassement opgemaakt waarbij in de diverse categorieën (gebaseerd op handicap) de winnaar 10 punten krijgt, de volgende 9 punten enzovoorts. Van elke competitie worden de 5 beste resultaten opgeteld en degene met de meeste punten wint de trofee.

In de categorieën stableford en strokeplay eindigden 2 spelers met evenveel punten bovenaan. Daarop werd besloten diegene aan te wijzen als winnaar, die het minste aantal wedstrijden in de betreffende competitie had meegedaan, omdat deze daardoor minder kansen had gehad om punten te scoren.

In de stablefordcompetitie werd Jos Ariaans kampioen en Wil Claesens tweede. De strokeplaykampioen was Wil Claesens met Louis Dekkers als tweede. De combicompetitie werd gewonnen door Herman Swarts met Leo Verleun als tweede. Opvallend was dat de winnaars allen verrast waren dat zij gewonnen hadden. Dat maakt het winnen van zo’n prijs natuurlijk extra leuk en het uitdelen daarvan ook.

Leo Verleun