Verslag Stableford Kampioenschap CC op zaterdag 10 augustus 2019

Om 11.00 uur begonnen 29 dames en heren met een Zuidwesterstorm aan de Stableford Kampioenschappen 2019. Ik speelde in een flight met Marijke van Dam en Mari van Boekholt. Na een hoogtestage in Duitsland dacht ik goed voorbereid te beginnen aan de wedstrijd. Maar de eerste 9 holes had de wind meer grip op mijn spel dan ik grip had op de wind. Met 13 punten stelde ik mijn ambities dan ook bij. Binnen de buffer spelen was mijn nieuwe doel.

Maar het onmogelijke gebeurde. Ik kreeg beter grip op de wind en met een fantastische eindspurt: par op hole 16 en birdies op 17 en 18 kwam ik met 37 stableford punten het clubhuis in. Dat bleek voldoende voor het kampioenschap.

Tijdens de prijsuitreiking werden de beste dames en heren ook nog verrast met een uitnodiging voor de SGNL cup op 12 oktober bij golfbaan de Kroonprins in Vianen.

Ik wil bij deze Faziel en Hans bedanken voor de goede organisatie. Daarnaast een oproep aan alle leden om volgend jaar in te schrijven op het Stableford Kampioenschap 2020. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Willy Bongarts