Verslag Strokeplay-kampioenschap CC 2019 op 7 en 8 september (Dames en Heren)

Strokeplay kampioenschap Heren CC 2019

In het weekend van 7 en 8 september zijn de clubkampioenschappen Strokeplay Heren CC gespeeld. De weersvoorspellingen voor beide dagen waren redelijk, er zou regenbuien komen maar uiteindelijk was het goed weer om te spelen.

Nu naar de wedstrijd. Ik had geen ideale voorbereiding voor dit weekend. Eerst een schoolreis naar Tsjechië, hartstikke leuk maar wel pas om 00.30 thuis van een meer dan 11 uur durende busreis.
Als eerste flight de baan in om 09.00 met Noa. We spelen al enkele jaren samen dus kennen we elkaar door en door. Ook deze wedstrijd gaat weer gelijk op en uiteindelijk komen we binnen met respectievelijk 77 en 78 slagen. Een slag voor op Noa en 5 slagen voor op Rudiger die weer een degelijke ronde speelt.

Op naar de zondag. Noa en ik gaan als laatste flight de baan in, ook nu weer gaat het gelijk op. Na 9 holes staan we allebei plus 2 voor de ronde, sta dus in totaal 1 slag voor.

Hole 10 spelen we beide in par, even checken wat Karsten en Rudiger in de flight voor ons spelen, ze hebben geen slagen goed kunnen maken op ons dus het lijkt er op dat het tussen Noa en mij gaat.


Op hole 11 kom ik 2 slagen voor na een bogey van Noa. Op hole 12 maken we beide een bogey en 13 en 14 spelen we weer in par. Nog niets beslist tot nu toe.
Op hole 15 hole ik een 12 meter putt voor birdie waar Noa een par maakt. Dit lijkt de beslissing te worden, zeker nadat Noa op hole 16 de putt voor par mist en ik 4 slagen voor kom. Nu nog hole 17 en 18 spelen, geen gekke dingen doen en par maken.

Met de laatste putt voor par op 18 is het helemaal zeker, degelijke ronde van 75, voldoende voor het kampioenschap.

Verder wil ik de iedereen bedanken die meegespeeld hebben om hier een mooi en goed kampioenschap van te maken.

Terry Janssen

 


Strokeplay kampioenschap Dames CC 2019

We hebben met de Strokeplay kampioenschap op 7 en 8 september veel geluk gehad met het weer. We hadden voornamelijk zon i.p.v. de voorspelde regen. De baan vond ik zelf best lastig als je niet op de fairway lag, daarom ben ik ook best trots dat ik 2 rondes onder de 90 heb kunnen lopen en redelijk steady kon blijven. Zaterdag had ik een ronde van 87 slagen en kon ik de 1e plaats bemachtigen met 2 slagen voorsprong op Marja. Op zondag was het weer erg spannend, ik ging goed van start. Marja had in het begin wat moeite met de puts waardoor ik begon uit te lopen. Tegen het einde aan was het duidelijk dat Marja niet meer van mij kon winnen. Geeranne liep ook nog in de baan en ze had op de 1e 9 holes al 1 slag op mij gewonnen, dus ben veilig gaan spelen om uitschieters te voorkomen. Met een par op hole 18, dat was goed voor een rondje 89. Het was daarna vrij snel duidelijk dat ik gewonnen had. Al met al heb ik een super weekend gehad. 
Ik hoop wel op meer inschrijvingen volgend jaar omdat het gewoon elk jaar weer 2 top dagen zijn met veel gezelligheid. 
 
Groetjes, Sasja Spee