Verslag van de Finaledag Matchplaykampioenschappen CC 2019 op 27 juli


Verslag Matchplay-kampioenschap Heren CC 2019

Afgelopen weekend zijn de Matchplay-kampioenschappen heren CC gespeeld. De hele week was het bloedheet maar voor de zaterdag was het beter ondanks dat er eind van de middag slecht weer zou komen.

Dit jaar was de opzet van het kampioenschap anders dan voorgaande jaren. Er werden 8 groepen van minimaal 5 spelers gemaakt die onderling uit gingen maken wie als poulewinnaar doorging naar de kwartfinales die voorafgaande aan de finale dag gespeeld konden worden.

Door deze opzet konden veel meer spelers meedoen aan het zeer leuke Matchplay-spelletje. Omdat er in de poulewedstrijden vanaf geel was gespeeld, waren er echt leuke en spannende wedstrijden. Alleen maar positieve geluiden over deze nieuwe opzet die geregisseerd was door onze kundige Golfpro Kyan.

Na de poulewedstrijden is Faziel mijn tegenstander in de kwartfinale. Onder warme omstandigheden spelen we een goede wedstrijd, Faziel, die net terug is van vakantie (3 weken Suriname) speelt een puike wedstrijd. Met veel parren en een hele goede birdie chip op hole 8 van Faziel gaat het lang gelijk op in de wedstrijd. Uiteindelijk wordt de wedstrijd beslist op hole 16 (4&2).

Door naar de finale dag, gespeeld op 27 Juli.

Veel bekende namen in de halve finales, Karsten neemt het op tegen Rudy en ik speel tegen Remco.

We starten rond 09:00 en al snel blijkt dat we aan elkaar gewaagd zijn. Ik win hole 1 en hole 2 maar Remco wint hole 4 (met een prachtige 10 meter birdie putt). Na 9 holes sta ik 1 up en beginnen we aan de 2de 9. Het blijft spannend en na 14 is het nog steeds 1 up. Op 15 maakte Remco zijn eerste misser met de afslag, par voor mij en 2 up. Verder naar 16, ik sla een ijzer 4 rechts van de vlag op de green en Remco miste de green aan de linkse kant waardoor hij een moeilijke up en down had. Zijn par putt ging net voorbij de hole en ik win de wedstrijd met 3&2.

Door naar de finale. Inmiddels hadden we gehoord dat Karsten van Rudy had gewonnen met 3&2 en kregen we een herhaling van de finale van 2 jaar geleden.

Karsten zijn putter is zoals gewoonlijk “hot” en dat zien we meteen op hole 1. Zelf heb ik een redelijk eenvoudige par putt, Karsten vanuit de bunker op de green en maakt meteen een 5 meter par putt. Het gaat ook in deze finale gelijk op, veel parren en na hole 7 stond Karsten 1 up. Daarna kon ik een tandje bijschakelen en won ik 5 holes op rij, 4 up na hole 12. Daar moesten we even wachten op de flight voor ons, niet onprettig want de green leent zich uitstekend voor een rustpauze.

De par 3 hole 13 is een prooi voor Karsten dus met 3 up naar 14. Mijn afslag eindigt op de fairway van 12 en die van Karsten gaat mooi rechtdoor op de fairway. Even de afstand meten, nog 230 meter te gaan dus vol gas, houten 3 uit de tas en met een mooie slag rechts van de green. Karsten ligt op 190 meter en legt zijn bal 40 cm van mijn bal. Mijn chip is iets te ver en eindigt voorbij de green op 6 meter van de hole en Karsten legt zijn bal op 1 meter. Met Karsten zijn put-kwaliteiten in mijn achterhoofd ga ik vol voor de birdie, put strak door de hobbelige fore green de bal via de vlaggenstok in de hole. Helaas mist Karsten zijn birdie putt en is het weer 4 up.

Op hole 15 hebben we allebei een goede afslag en goede approach naar de green. Voor beide een degelijke par, de hole wordt gedeeld en de wedstijd is afgelopen, winst met 4&3.

Karsten, mijn complimenten, je hebt heel sterk gespeeld vandaag en was een gelijkwaardige tegenstander in deze finale.

Verder wil ik de iedereen bedanken die meegeholpen en meegespeeld hebben in dit fantastisch georganiseerd toernooi.

Terry Janssen

 

Uitslag Matchplay 2019 Heren

1. Terry Janssen
2. Karsten Dittmar
3. Remco Remijnse
4. Rudy Clerkx

 


 

 

Finale Dames – En het bleef nog lang gezellig in het clubhuis

In een geheel nieuwe opzet, uitgewerkt door Kyan Bosch en zijn “staf” speelden we in poules de matchplay. Een overweldigend aantal deelnemers schreven in en in 3 maanden tijd zijn bijna alle wedstrijden in de poules gespeeld en bleven er de kruisfinales, halve finales en finale over, maar ook speelden bijvoorbeeld plaats 30 en 31 nog tegen elkaar. Hiervoor was er een wedstrijd ingepland waar spelers met vieren aan de start stonden en er werd een matchplay wedstrijd door 2 koppels gespeeld. Een heel veld van deelnemers die op de finale dag voor een gezellige sfeer zorgden.

De dames halve finales stonden zaterdagmorgen om 8.30 uur geprogrammeerd. Hierin speelden Marijke van Dam tegen Annie Heldens en Henriëtte Colin tegen Geeranne Gimbrère. Het was een warme ochtend waarbij de dag tevoren het record temperatuur werd gebroken (40.8 gr). U begrijpt we waren tot het uiterste voorbereid, veel water, parasol en schone kleding voor de volgende wedstrijd in de middag. Twee wedstrijden op één dag en dan op de lange baan van Bleijenbeek, dat is niet niks. Marijke won van Annie en Geeranne won van Henriëtte, zodat de middagpartijen bekend waren.

Op hole 1 aangekomen stonden onze “caddies” klaar met de tassen en gingen we van start. Het spel ging gelijk op onze resultaten waren wisselend en de vermoeidheid ging na de 11e hole een rol spelen, niet alleen fysiek maar ook mentaal wordt er na 7 uur spelen wel wat van je gevraagd. Op hole 14 gaf Marijke zich over, daar stond de voorzitter Roel Kamps en onze voormalig voorzitter Piet Cremers ons op te wachten in gezelschap van Mirjam v Asperen, onze fans. We mochten de felicitaties in ontvangst nemen.

Voor ons uit speelde de flight met Henriëtte en Annie. Zij speelden hole 18 nog en tot de verbazing van het publiek op het terras, liep deze flight welgemoed naar hole 10, dus het stond gelijk! Hole 10 opnieuw gespeeld, hole gehalved, hole 18 weer gehalved, de uitputtings slag hield nog aan tot na 21 holes Henriëtte de partij won, geweldig gespeeld door beide dames.

Uitslag Matchplay 2019 Dames

1. Geeranne Gimbrere
2. Marijke van Dam
3. Henriette Colin
4. Annie Heldens

Geeranne Gimbrère


 

Ook spanning in categorie B

Goh, wat was het matchplaykampioenschap CC een leuk toernooi. Na het winnen van de poule-wedstrijden en de kwartfinale, mocht ik met 3 andere golfers in categorie B (Hcp 18+) gaan strijden om de eer. ‘s Morgens de halve finale tegen Wil Claessens. Op elke hole duurde de strijd letterlijk tot het gaatje. Lang ging het gelijk op, maar vanaf hole 13 kon ik een voorsprongetje vasthouden. Op hole 16 viel de beslissing: 3up&2.

In de middag sloeg ik af met Twan Litjens, die Loem Hopman had verslagen in hun halve finale. Het werd een heel andere match. Twan kwam op voorsprong, maar ik wist die over te nemen naar 2up. Vanaf hole 8 kwam Twan op dreef en boog dit in 5 holes om naar 2up voor hem. Toen hole 16, daar lag mijn bal verhoogd midden in een graspol net achter de linker hindernis, en Twans bal keurig op de fairway. Ik stond 1 down, hier leek Twan een mokerslag te gaan uitdelen. Mijn slag uit de rough kwam echter op een meter van de vlag en ik maakte mijn par en won de hole. Op hole 17 bracht de veilige route naar bogey me een punt en dus zou hole 18 de beslissing brengen. Daar stonden Loem en Wil op ons te wachten om ons te vergezellen naar de ontknoping. Twan en ik konden beiden met slag 3 over de sloot. Ik moest eerst. Mijn approach was super en pin-high op de green, 3 meter van de vlag. Dat bleek de beslissing en applaus vanaf het terras zorgde voor de perfecte bijbehorende sfeer.

Inmiddels was het ruim zes uur toen de prijzen werden uitgereikt tijdens een enthousiaste en gezellige zit op het terras. Ik kreeg de leuke eerste prijs, maar ook Twan, Loem en Wil werden met een plak beloond. Bij de dames in categorie B werd Mieke Lückers winnaar. Helaas kon bij de dames niet het volledige wedstrijdschema worden doorlopen omdat er een aantal terugtrekkingen was op de finaledag.

Ik raad alle leden boven de handicap 18 aan om volgend jaar in te schijven voor dit kampioenschap. Zelfs als je handicap wat hoger is, heb je kans want de vorm van de dag is alles. En sowieso is matchplay een heel leuke wedstrijdvorm om te doen.

Ook wil ik tenslotte de organisatie van dit toernooi complimenteren met dit fantastische evenement. Top!

Roel Janssen