Verslag winnaar 3 banen Challenge 2019

Wat een mooie dag! Afgelopen zaterdag 18 mei, mochten wij voor de derde keer de 3 banen Challenge spelen. Het was prima weer en alle banen lagen er goed bij.

We begonnen ’s morgens op de CC, waar ik in een flight zat met Hil Worm en Bert Colin. Ik had een goede start ondanks een bogey op de eerste hole (hole 8 ), speelde daarna namelijk +2 op hole 9 t/m 18, waaronder een birdie op hole 14. Na 11 holes +3, dus 1 Stableford punt meer dan m’n handicap. Ik wist dat er nog 7 holes overbleef van het moeilijkere eerste 9 en wilde met een par starten, gelukkig lukte dat. Met birdie op 3, par op 5 en 2 bogeys op 2 en 7 kon ik deze 2 punten tot hole 7 houden. Met 38 punten totaal en m’n nieuwe handicap was ik zeer tevreden.  Tijd voor een uitgebreide lunch.. welke heerlijk was.

Ik had tijdens de lunch al opgevangen dat ik de hoogste score van de morgen had, maar rekende me nog niet rijk want in de middag stond de par 3-4 baan op het programma, wat best een pittige baan kan zijn. De par 3-4 mocht ik lopen met Arie Arts en Caroline Dechange -Kohl. We starten op hole 4 (Beat Dirk Jan) waar we de hole probeerden te winnen van Dirk-Jan Vink.
Mijn start was weer goed. Op hole 8 speelden we “nearest to the bottle” en zag dat de fles op de dezelfde afstand stond als een dag tevoren toen ik met m’n ijzer 5 precies die afstand sloeg. Ik sla m’n bal….. loop vervolgens naar de fles en wat zie ik, mijn bal blijkt op 2 meter van de fles te liggen. Met 1 slag extra op 18 holes en +3 kwam ik uit op 34 Stableford punten, waarmee in wederom zeer tevreden was. Nou even snel een biertje samen met m’n vriend Rudy Clerkx, maar helaas geen tijd voor een bord met stumpkes (kleine frikadelletjes) waarvoor ik bekend ben op Bleijenbeek.

Nou nog de P&P baan, waar ik met Hans de Bie, Truce van der Vorle en Hil Worm in de flight mocht starten. Normaal heb ik geen problemen met de P&P, maar na 18 holes CC en Par 3-4 voelde ik dat de concentratie toch wat begon af te nemen. Gelukkig kon ik toch nog -1 spelen ondanks een double bogey op hole 18 en kwam zo op 37 punten uit. Hierna konden we eindelijk genieten van wat pilsjes op het terras en een heerlijke douche, waarna we aan tafel konden.

alle winnaars

Na een boeiende toespraak van Ben Dingemanse genoten we van het heerlijke buffet, waarna het eindelijk tijd was voor de prijsuitreiking. Ik was erg benieuwd naar de winnaars…. Ik mocht al meteen 2 prijzen in ontvangst nemen, de nearest tot the bottle en voor de overwinning op de CC. Daarna volgden de overige winnaars, longest was uiteraard voor Rudy Clerkx. Jos Ariaans de neary en Petra Swarts voor de overwinning op de Par 3-4.

Na de CC en Par 3-4 was er slechts 1 punt verschil tussen mij en Petra Swarts, ik was dus zeer benieuwd of ik ondanks m’n double bogey op 18 van de P&P eerste zou worden. Uiteindelijk kwam Ben met het verlossende woord dat ik inderdaad overall winnaar van de 3 banen Challenge was geworden. Wat een dag … ik heb nog nooit zoveel prijzen tegelijkertijd gewonnen. Ik moest een boedelbak huren om alle prijzen mee naar huis te nemen.

de sponsoren

Als afsluiting was er nog een verloting en een super gezellige nazit. Verder wil ik Leon en zijn team hartelijk bedanken voor het heerlijke eten en drinken gedurende de hele dag. Ook Faziel, Ben, Rolf en de 2 Hansen bedankt voor de perfecte organisatie van deze top-event. En niet te vergeten alle sponsoren ook bedankt, zonder wie dit alles niet mogelijk was geweest.

Ik wens alle leden van Bleijenbeek een mooi golfjaar toe.

Bedankt,
Karsten Dittmar