Vrijwilliger 2019: WILLY THELOSEN

Golfwedstrijd Vrijwilligersdag zondag 6 oktober

Ontvangst om 12 uur. Bij binnenkomst is het al duidelijk, het grote buienradarscherm kleurt donkerblauw. En zoals bekend wijst dat niet op een mooie blauwe hemel. Binnen koffie met lekkere vlaai.

Angelica, de Vrijwilliger van het jaar 2018, heet ons van harte welkom. Ze zegt dat ze veel kan regelen, maar het weer niet. Dat eerste wisten we al, en dat tweede hebben we geweten!

Anglica heeft, geassisteerd door James, een prachtige wedstrijd georganiseerd. Flights van 4, 2 teams, per team alleen de beste score noteren. Marja Kom en ik zijn een team, en Grada Janssen en Leo Verleun het andere team. Je kunt wel zeggen een gemêleerd gezelschap. Marja de gedreven sportieve speler, en Leo de humoristische recreatieve speler. Grada en ik daar een beetje tussenin.

Ik (hcp16) ben eigenlijk wel blij met Marja (hcp6), want dat verhoogt onze kansen op een overwinning, anderzijds ben ik wel een beetje benauwd dat ik geen partij voor haar ben. ( niets mannelijks is mij vreemd).

We beginnen op de par 3-4, hole 18. Meteen een birdie voor mij. Wordt genoteerd. Weg benauwdheid. Zo gaan we stuivertje wisselend lekker door, dan weer een hole voor Marja, dan weer voor mij. Ik zei lekker, maar het is helemaal niet lekker, het regent pijpenstelen. Gelukkig wel een gezellige flight, en diehards, want we zien de eerste uitvallers al vroeg langskomen.

Halverwege baancatering! in het clubhuis. Een heerlijk opwarmertje.

Daarna wordt het pas echt nat. De greens half onder water, maar de andere helft nog groen, dus met veel cirkelen toch gewoon doorspelen. We spelen goed tot het eind. Zonder het uit te spreken hopen we stiekem allebei op de overwinning. Ik ook.

Op naar de warme douche en de gezellige avond in het clubhuis.. Het is weer echt ouderwets gezellig. Ook veel leden van het eerste uur, die net als Simone en ik, al even lang lid zijn als het meubilair van het clubhuis oud is.( emoticon). Een goed bestuursbesluit om de vrijwilligersdag met de clubfeestavond te combineren.

De avond maakt alles goed. Droge kleren, heel veel leden, meer dan 100, lekker kletsen, gezellige live muziek, heel lekker eten, walking dinner (een succesformule) en een mooie toespraak door de Voorzitter.

Angelica neemt het woord voor de prijsuitreiking. Een derde prijs voor Ilona Deckers en Sjoerd Adema, een tweede voor Anni Olink en Jan Gerdes, en als eerste jawel Marja Kom en Henk Smale. Een mooie prijs, een heerlijke rode wijn, gesponsord door Kees Rietveld, als pr-man onlangs benoemd in de pr- en evenementencommissie. Kees bedankt.

Marja bedankt Angelica, en allen die gezorgd hebben voor deze fijne dag.

Dan het grote moment, de benoeming van de nieuwe Vrijwilliger van het jaar. De Voorzitter, houdt ons in spanning. Is het een man, is het een vrouw, er wordt druk gegist, het (genderneutraal) heeft schoenmaat 41, nog niet geraden, het doet heel veel vrijwilligerswerk, vooral ook op de par 3-4, nog niemand. Beetje helpen, een attribuut, een leren cowboyhoed, niet meer te missen: het is Willy, Willy Thelosen. Uitbundig applaus. Dik en dik verdiend. Het is nog lang heel gezellig. Een zeer geslaagde clubdag. Chapeau voor Angelica en haar hulptroepen, en voor alle leden die aanwezig zijn.

Henk Smale